Veganskt proteinbröd 5-pack

Veganskt proteinbröd 5-pack

“Förmodligen det godaste veganska proteinbrödet som finns.”

Finns på lager
5 x 230 g

Paketinnehåll:


  • 5x Veganskt proteinbröd
+ Free Shaker
UVP 345kr 299kr
Inkl. moms
- 10% rabatt
Ikon färskt bröd.
knaprigt gott
som nybakat från bageriet
Glutenfritt-ikon
100 % ekologiskt
gluten- och sojafritt
Passar glutenfri kost
Muskeluppbyggnad-ikon
90 g protein*
Mer protein – mindre kolhydrater
Inga andra ingredienser
Inga andra ingredienser
Blandas bara med vatten
Att handla blir överflödigt
Näringsämne-ikon
Näringskick tack vare superfoods
Utvalda frön och kärnor
Istället för vetemjöl
Ingredienser

Pumpafröprotein (99 % avfettade och rostade pumpafrön, salt)*, linfrön * (14 %), malda psylliumfröskal*, mandelmjöl*, solrosfröprotein* rått, solrosfrön* (7 %), pumpafrön* (7 %), pumpafröprotein rått*, sesam* *, bovetemjöl* (3 %), vinstensbakpulver (natriumvätekarbonat, surhetsreglerande medel: vinsten, majsstärkelse*), havssalt, citrusfiber (*från kontrollerad ekologisk odling, EG-kontrollsystem)

Varubeteckning

Torrblandning för tillverkning av en glutenfri bakprodukt.

Näringsvärde per 100 g bakblandning per 50 g bröd (2 skivor)
Energi 1620,9 kJ / 382 kcal 478 kJ / 115 kcal
Fett 19 g 9,5 g
varav mättat fett 2,6 g 1,3 g
Kolhydrater 7,2 g 3,6 g
varav sockerarter 2,0 g 1,0 g
Protein 35,5 g 17,8 g
Fibrer 24 g 12 g
Salt 1,9 g 1 g
Observera
Det är viktigt med en varierad och balanserad kost samt en sund livsstil. Kan innehålla spår av soja, jordnötter och andra nötter.
Dosering och tillredning
  • Blanda bakblandningen med 230 ml vatten till en jämn deg.
  • Låt degen jäsa i 30 minuter.
  • Rör om igen.
  • Lägg degen på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en smord bakform.
  • Grädda i mitten av ugnen på 175 °C i ca 50 minuter.

Observera: Den exakta gräddningstiden kan variera från ugn till ugn. Kontrollera brödet vid bakning i varmluftsugn efter 40 minuter, eftersom gräddningstiden kan förkortas här tack vare bättre temperaturfördelning.

Vårt proteinbröd är helt fritt från konserveringsmedel. Därför rekommenderar vi att det färdiggräddade brödet äts inom 2 dagar.
Det bakade proteinbrödet kan även frysas in i portioner och tinas upp efter behov.

Tips
Med en kniv kan du testa om brödet är färdiggräddat: Stick en kniv rakt ner på det tjockaste stället på limpan. Om det inte blir några degrester kvar på kniven när du drar ut den är det färdiggräddat. Hos varmluftsugnar kan du utföra detta test redan efter cirka 40 minuter. En bakblandning (230 g) ger ca 360 g bröd.

Så här gillar vi det bäst.

Recept: Avokado-rödbetssandwich

Smörgås med rödbetshummus

Näringsvärde per 100 g: 107 kcal, 6 g protein, 8 g kolhydrater, 6 g fett
Per portion: 175 kcal, 24 g protein, 24 g kolhydrater, 22 g fett

Ingredienser

2 skivor Vegan Protein Bread
265 g kikärtor
1 hel rödbeta, kokad
3 msk tahini
½ citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
3–4 msk kallt vatten
½ tsk salt Valfri topping

Gör så här: 
  • Skölj kikärtorna med vatten och låt dem rinna av. 
  • Mixa med övriga ingredienser till krämig konsistens. Använd en stavmixer eller matberedare.
  • Bred 1 msk hummus på varje brödskiva. Förvara resterna i kylskåp. 
  • Toppa med exempelvis groddar, kikärtor, sesam och havssalt. 
Recept: Avokado-rödbetssandwich

Smörgås med avokado

Näringsvärde per 100 g: 182 kcal, 9 g protein, 3 g kolhydrater, 11 g fett
Per portion: 228 kcal, 12 g protein, 4 g kolhydrater, 14 g fett

Ingredienser

2 skivor Vegan Protein Bread 
½ avokado
Några salladsblad  
Topping: Salt, peppar, chiliflakes 

Gör så här: 
  • Lägg några salladsblad på brödskivorna. 
  • Skiva avokadon och lägg på smörgåsarna. 
  • Toppa med salt, peppar och chiliflakes. 
Recept: Avokado-rödbetssandwich

Smörgås med jordgubbsmarmelad

Näringsvärde per 100 g: 121 kcal, 6 g protein, 12 g kolhydrater, 4 g fett
Per portion: 145 kcal, 12 g protein, 6 g kolhydrater, 6 g fett

Ingredienser

2 skivor Vegan Protein Bread 
200 g jordgubbar, färska eller frysta  
2 msk agavesirap (valfritt) 
2 msk chiafrön  

Gör så här: 
  • Låt jordgubbarna sjuda tillsammans med agavesirap i en kastrull i ca 10 minuter. 
  • Mosa sönder dem med en gaffel. Du kan också mixa bären till puré om du föredrar det. 
  • Blanda i chiafrön och låt svalna. Låt svälla i minst 30 minuter. 
  •  Bred på marmeladen på brödskivorna.
Inga Tillgängliga Recensioner
100% autentisk feedback
Lämna kundrecensioner för våra finest fitness foods från ditt användarkonto.
Vanliga frågor
Är det någon skillnad på veganska och vegetabiliska proteiner?

Växtproteiner är lika värdefulla som animaliska, särskilt om du väljer bra sorter och kombinerar dem på rätt sätt. Precis det har våra nutritionister och kockar gjort när det gäller vårt veganska proteinbröd. Därför ger vårt veganska proteinbröd dig den bästa proteinblandningen toppat med utvalda fröer och superfoods. Andra fördelar med vegetabiliska proteinkällor är att de sparar på jordens resurser och ger större variation i din kost. Det gläder både kroppen och smaklökarna.

Varför är proteinbröd bättre än bröd bakat på vete?
Eftersom proteinbröd innehåller näring som är bättre för dig. Två medelstora skivor förser dig med hela 11 g protein men innehåller bara 3,1 g kolhydrater.*** Dessutom tillkommer massor av nyttiga fetter och mikronäringsämnen från superfoods som frön. Eftersom vårt proteinbröd är extra fiberrikt håller du dig mätt länge. Det är framförallt betydligt bättre än produkter med vitt mjöl.
Kan jag äta proteinbröd varje dag?

Ja, vårt proteinbröd passar perfekt i din dagliga kost. Som alltid när det gäller proteinrika livsmedel bör du tänka på att dricka tillräckligt med vatten. Som tumregel gäller att den som äter mer än 1,5 g protein per kilo kroppsvikt bör dricka minst 2–3 liter vatten per dag.

Hur är konsistensen på proteinbröd?

Mjukt men med tuggmotstånd. Den höga proteinhalten ger en mjuk och luftig konsistens. Superfoods och frön står för tuggmotståndet. Brödkanten då? Oemotståndligt knaprig. Förresten: Bli inte orolig om degen verkar för lös när du blandar den. När den har jäst i 30 minuter är den perfekt och lätt att forma.

Hur hög är fetthalten i proteinbröd?

Två skivor proteinbröd innehåller 8,3 g fett.** Fetterna kommer från kärnorna och fröna. Exempelvis linfrön, mandel och sesam innehåller hälsosamma fetter. Transfetter eller billig olja finns inte i vårt proteinbröd.

Hur länge kan jag förvara proteinbröd?

Eftersom vi, i motsats till många andra proteinbröd, inte använder några som helst tillsatser eller konserveringsmedel håller vårt proteinbröd i ca 2 dagar efter det bakats i brödlådan och i rumstemperatur. Om du vill att det ska hålla längre kan du skära det i skivor när det svalnat och frysa in skivorna i en fryspåse. Skivorna går sedan att värma upp i till exempel brödrosten när du behöver dem. Den höga kvaliteten på proteinet i vårt bröd tar ingen skada av det.

Förresten: Det gör inget om ditt bröd jäser några minuter längre. Vi rekommenderar dock att du håller ett öga på tiden för att uppnå bästa möjliga bakresultat.

Varför är förpackningen så liten?

Det beror på att vi inte använder några konstgjorda ingredienser eller konserveringsmedel. Eftersom vårt proteinbröd bara tillverkas av högvärdiga och naturliga ingredienser är det viktigt att det bakas färskt varje gång. Om du vill ha mer kan du välja vårt 5-pack. På så sätt sparar du 10 % och du kan baka så mycket du kan äta.

Vegan Protein 100 % vegetabiliskt protein 299kr
Proteinmüsli Proteinmüslin med de tunna sojaflingorna. 129kr
Paleo Bar 12-Pack Precis så som en fruktbar ska vara 324kr 299kr
Smoothie Balls Din 30-sekunderssmoothie. 99kr
Sparkling Vinegar Water Uppfriskande feelgood-dryck 324kr 299kr