Ta en macka med gott samvete
Älskar du bröd men vill minska ditt intag av kolhydrater? Tränar du regelbundet och behöver mer energi? Då kan vårt veganska alternativ vara något för dig - ett proteinrikt, matigt, bröd fyllt av nyttiga näringsämnen, superfoods och mättande fibrer. Självklart är alla ingredienser ekologiska och degen är helt fri onödiga tillsatser.
- Mindre kolhydrater, mer protein*
- Frasigt på utsidan och poröst på insidan
- Veganskt, ekologiskt och fritt från gluten och soja

Fritt från gluten och onödiga tillsatser

Vi har skapat ett sagolikt bröd som passar såväl veganen och hälsofanatikern som träningsälskaren och glutenallergikern. Vår deg kännetecknas av rena, näringsrika, råvaror och är dessutom helt fritt från lågkvalitativ soja och artificiella tillsatsämnen. Ett mättande bröd med ett frasigt yttre och ett poröst inre, precis så som ett riktigt gott bröd ska smaka.
- Ekologiskt, veganskt, gluten- och sojafritt
- Naturliga, rena, ingredienser
- Framtaget av näringsvetare
Mycket protein? Självklart!
Men inte på det sätt som du tror.
naturligt protein
Ibland kan det vara lite knepigt att få i sig ordentligt med protein som vegan. Vårt proteinrika bröd förser din kropp med mängder av naturligt protein från pumpakärnor, solrosfrön och mandelmjöl. Näringsvärdena talar sitt tydliga språk: 11 g protein och 2 g kolhydrater per portion*. När de gäller klassiska bröd så är fördelningen precis tvärtom!
- 11 g protein i 2 brödskivor**
- 3 gånger mindre kolhydrater**
- Växtbaserade proteinkällor
Hela 13 g protein och bara 3,5 g kolhydrater. Så mycket får du i dig om du äter två knapriga skivor av vårt proteinbröd.** Jämförelse: Om du äter samma mängd vanligt bröd bakat på vete är det precis tvärtom. Knepet är en smart kombination av olika proteinkällor. Proteinkicken kommer i första hand från mjölk- och äggprotein. Det ena från ren gräsbetesmjölk. Det andra från frigående höns. Avrundat med en perfekt blandning av mandelmjöl och superfoods.
- 13 g protein i 2 brödskivor**
- en tredjedel mindre kolhydrater**
Frön och kärnor i en närande mix

Linfrön
Viktiga Omega 3-fetter

Mandlar
Energirika näringsämnen

Psylliumfrö
Naturlig kostfiberkälla

Pumpakärnor
Stärkande vegetabiliskt protein
det har aldrig varit enklare att baka

1. Häll bakmixen i en bunke och blanda med vatten.
Låt jäsa i 30 minuter.

2. Placera degen i en smord bakform eller forma den själv på ett bakplåtspappersklätt galler.

3. Grädda i mitten av en förvärmd ugn på 175 °C i ca 50 minuter. Den exakta gräddningstiden kan variera från ugn till ugn.

4. Låt svalna. Skär upp. Njut.
Letar du efter ett nytt favoritrecept?
Ta en titt på våra receptförslag - här hittar du hälsomedveten, näringsrik och fantastiskt god mat som är lätt att laga.
* Per proteinbröd.
** Jämfört med bröd bakat på vete.
*** Angivelserna baseras på ett helt bröd från vår bakmix. 1 skiva proteinbröd har en genomsnittlig vikt på 25 g. Observera att den reella vikten med tillhörande näringsvärden kan variera en aning.
Pumpafröprotein (99 % avfettade och rostade pumpafrön, salt)*, linfrön * (14 %), malda psylliumfröskal*, mandelmjöl*, solrosfröprotein* (rått), solrosfrön* (7 %), pumpafrön* (7 %), pumpafröprotein rått*, sesam* *, bovetemjöl* (3 %), vinstensbakpulver (natriumvätekarbonat, surhetsreglerande medel: vinsten, majsstärkelse*), havssalt, citrusfiber (*från kontrollerad ekologisk odling, EG-kontrollsystem)
Torrblandning för tillagning av glutenfritt bröd.
Näringsvärde | per 100 g bakblandning | per 50 g bröd (2 skivor) |
---|---|---|
Energi | 1621 kJ / 390 kcal | 478 kJ / 115 kcal |
Fett | 19 g | 5,5 g |
varav mättat fett | 2,6 g | 0,8 g |
Kolhydrater | 7,2 g | 2,1 g |
varav sockerarter | 2,0 g | 0,6 g |
Protein | 36 g | 11 g |
Fibrer | 24 g | 7 g |
Salt | 1,9 g | 0,6 g |
- Blanda bakmixen med 230 ml vatten och rör om tills du får en jämn deg.
- Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Rör om igen.
- Lägg degen på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en smord bakform.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 °C under cirka 50 minuter.
Observera: Den exakta gräddningstiden kan variera från ugn till ugn. Kontrollera brödet efter 40 minuter om du använder dig av varmluftsugn (gräddningstiden förkortas när temperaturen fördelas bättre).
Vårt proteinbröd är helt fritt från konserveringsmedel, därför rekommenderar vi att du äter det färdiggräddade brödet inom 2 dagar. Du kan naturligtvis även frysa in brödet och tina upp det vid ett senare tillfälle.
Så här äter vi det helst:

med rödbetshummus
Näringsvärde per 100 g: 107 kcal, 6 g protein, 8 g kolhydrater, 6 g fett
Per portion: 175 kcal, 24 g protein, 24 g kolhydrater, 22 g fett
2 skivor Vegan Protein Bread
265 g kikärtor
1 hel rödbeta, kokad
3 msk tahini
½ citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
3–4 msk kallt vatten
½ tsk salt
Valfri topping
- Skölj kikärtorna under vatten och låt dem rinna av.
- Mixa med övriga ingredienser tills du får till en krämig konsistens. Använd en stavmixer eller matberedare.
- Bre 1 msk hummus på varje brödskiva. Förvara resten av hummusen i kylen.
- Toppa med groddar, kikärtor, sesamfrön och havssalt (till exempel).

med avokado
Näringsvärde per 100 g: 182 kcal, 9 g protein, 3 g kolhydrater, 11 g fett
Per portion: 228 kcal, 12 g protein, 4 g kolhydrater, 14 g fett
2 skivor Vegan Protein Bread
½ avokado
Ett gäng salladsblad
Topping: Salt, peppar, chiliflakes
- Lägg ett gäng salladsblad på brödskivorna.
- Skiva avokadon och lägg på smörgåsarna.
- Toppa med salt, peppar och chiliflakes.

med jordgubbsmarmelad
Näringsvärde per 100 g: 121 kcal, 6 g protein, 12 g kolhydrater, 4 g fett
Per portion: 145 kcal, 12 g protein, 6 g kolhydrater, 6 g fett
2 skivor Vegan Protein Bread
200 g jordgubbar (färska eller frysta)
2 msk agavesirap (valfritt)
2 msk chiafrön
- Koka upp jordgubbar och agavesirap i en kastrull. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
- Mosa sönder jordgubbarna med hjälp av en gaffel. Du kan även mixa bären till en jämn puré om du föredrar det.
- Blanda i chiafrön och låt svalna. Låt marmeladen "svälla" i minst 30 minuter.
- Bre marmeladen över brödskivorna.
Vanliga frågor
Växtproteiner är lika värdefulla som animaliska, särskilt om du väljer bra sorter och kombinerar dem på rätt sätt. Precis det har våra nutritionister och kockar gjort när det gäller vårt veganska proteinbröd. Därför ger vårt veganska proteinbröd dig den bästa proteinblandningen toppat med utvalda fröer och superfoods. Andra fördelar med vegetabiliska proteinkällor är att de sparar på jordens resurser och ger större variation i din kost. Det gläder både kroppen och smaklökarna.
Ja, vårt proteinbröd passar perfekt i din dagliga kost. Som alltid när det gäller proteinrika livsmedel bör du tänka på att dricka tillräckligt med vatten. Som tumregel gäller att den som äter mer än 1,5 g protein per kilo kroppsvikt bör dricka minst 2–3 liter vatten per dag.
Mjukt men med tuggmotstånd. Den höga proteinhalten ger en mjuk och luftig konsistens. Superfoods och frön står för tuggmotståndet. Brödkanten då? Oemotståndligt knaprig. Förresten: Bli inte orolig om degen verkar för lös när du blandar den. När den har jäst i 30 minuter är den perfekt och lätt att forma.
Två skivor proteinbröd innehåller 8,3 g fett.** Fetterna kommer från kärnorna och fröna. Exempelvis linfrön, mandel och sesam innehåller hälsosamma fetter. Transfetter eller billig olja finns inte i vårt proteinbröd.
Eftersom vi, i motsats till många andra proteinbröd, inte använder några som helst tillsatser eller konserveringsmedel håller vårt proteinbröd i ca 2 dagar efter det bakats i brödlådan och i rumstemperatur. Om du vill att det ska hålla längre kan du skära det i skivor när det svalnat och frysa in skivorna i en fryspåse. Skivorna går sedan att värma upp i till exempel brödrosten när du behöver dem. Den höga kvaliteten på proteinet i vårt bröd tar ingen skada av det.
Förresten: Det gör inget om ditt bröd jäser några minuter längre. Vi rekommenderar dock att du håller ett öga på tiden för att uppnå bästa möjliga bakresultat.
Det beror på att vi inte använder några konstgjorda ingredienser eller konserveringsmedel. Eftersom vårt proteinbröd bara tillverkas av högvärdiga och naturliga ingredienser är det viktigt att det bakas färskt varje gång. Om du vill ha mer kan du välja vårt 5-pack. På så sätt sparar du 10 % och du kan baka så mycket du kan äta.