Proteinbröd 5-pack

Das vielleicht leckerste Proteinbrot.

„Förmodligen det godaste proteinbrödet som finns.“

  • Muskelökning
  • Viktnedgång
  • Proteiner
  • Hälsa
  • på morgonen
  • på kvällen
  • efter träning
  • mellanmål
  • Smart Cooking
  • lågkolhydrat
  • glutenfri
  • sojafri
Finns på lager
5 x 230 g
UVP 295kr -16% 249kr
Inkl. moms
  • Lika gott som från bageriet
  • 100 % glutenfritt
  • 5x mer protein än i vanligt bröd
Ikon färskt bröd.
Knaprigt gott
Som nybakat från bageriet
Glutenfritt-ikon
100 % glutenfritt
Passar glutenfri kost
Muskelökning-ikon
90 g protein*
Mer protein - mindre kolhydrater
Inga andra ingredienser
Inga andra ingredienser
Blandas bara med vatten
Att handla blir överflödigt
Näringsämne-ikon
Näringskick tack vare superfoods
Utvalda frön och kärnor
Istället för vetemjöl
Beskrivning

Så knaprigt. Så färskt. Som från bageriet runt hörnet.

Glöm torrt proteinbröd. Upptäck ditt nya älsklingsbröd. Knaprigt på utsidan. Luftigt på insidan. Fullspäckat med goda kärnor och superfoods. Minst lika gott som hos bageriet runt hörnet. Vårt proteinbröd revolutionerar din frukost. Kvällsmat. Och ditt mellanmål.

  • Unikt knaprigt
  • Ljuvligt luftigt

Den hemliga ingrediensen?
Inget gluten.

För ditt proteinrecept.

Det finns massor av proteinbröd. Men ofta är de alldeles för torra. Eller för hårda. Vi har hittat knepet. Vad? Vi utesluter gluten, tillsatt stärkelse och syntetiska bindemedel. Platsen som blir över använder vi på ett mer meningsfullt sätt, nämligen med naturliga ingredienser och proteinkällor. Mer är inte alltid bättre.

  • Utan gluten och stärkelse
  • 100 % naturliga ingredienser och bakpulver
  • Framtaget av nutritionister och kockar

Mycket protein? Självklart!
Men inte som du tror.

Ballaststoffe Porridge Graph
bröd bröd av vete proteiner proteiner kolhydrater kolhydrater

Hela 13 g protein och bara 3,5 g kolhydrater. Så mycket får du i dig om du äter 2 knapriga skivor av vårt proteinbröd.** Jämförelse: Om du äter samma mängd vanligt bröd bakat på vete är det precis tvärtom. Knepet är en smart kombination av olika proteinkällor. Proteinkicken kommer i första hand från mjölk- och äggprotein. Det ena från ren gräsbetesmjölk. Det andra från frigående höns. Avrundat med en perfekt blandning av mandelmjöl och superfoods.

  • 13 g protein i 2 brödskivor**
  • en tredjedel mindre kolhydrater**

Den perfekta blandningen av frön och kärnor.

Bild linfrö

Linfrön
Högvärdiga omega 3-fetter.

Bild mandel

Mandlar
Värdefullt vegetabiliskt protein.

Bild loppfröskal

Loppfröskal
Naturlig kostfiberkälla.

Bild pumpakärna

Pumpakärnor
Utvalda mineraler och näringsämnen.

 Kan du inte baka? Inga problem!

Blanda proteinbrödsblandningen med vatten.

1. Häll hela bakblandningen i en bunke. Blanda väl med vatten.
Låt jäsa i 30 minuter.

Lägg degen på en plåt eller i en bakform

2. Lägg degen i en smord eller bakpappersklädd bakform eller forma den på en plåt.

Grädda proteinbrödet i ca 50 minuter

3. Grädda på 175 °C mitt i ugnen i ca 40-50 minuter. Den exakta gräddningstiden kan variera från ugn till ugn.

Njut av proteinbrödet

4. Låt svalna. Skär upp. Njut.

Letar du efter ett nytt favoritrecept?
Ta en titt på våra användningsförslag. Där avslöjar vi vad vi gillar mest.

Vanliga frågor

Varför är proteinbröd bättre än bröd bakat på vete?

Eftersom proteinbröd innehåller näringsvärden som tar dig längre. Två medelstora skivor förser dig med hela 13 g protein men innehåller bara 3,5 g kolhydrater.*** Dessutom tillkommer massor av nyttiga fetter och mikronäringsämnen från superfood med kärnor. Eftersom vårt proteinbröd är extra fiberrikt håller det dig mätt länge. Det är framförallt betydligt bättre än produkter med vitt mjöl.

Kan jag äta proteinbröd varje dag?

Ja, vårt proteinbröd passar perfekt i din dagliga kost. Som alltid när det gäller proteinrik näring bör du tänka på att du dricker tillräckligt med vatten. Som tumregel gäller att den som äter mer än 1,5 g protein per kilo kroppsvikt bör dricka minst 2-3 liter vatten per dag.

Hur är konsistensen på proteinbröd?

Mjukt och men med tuggmotstånd. Den höga proteinhalten ger en mjuk och luftig konsistens. Superfoods och kärnor står för tuggmotståndet. Skorpan då? Oemotståndligt knaprig. Förresten: Bli inte förvånad om degen verkar för lös när du blandar den. När den har jäst i 30 minuter är den perfekt och lätt att forma.

Hur hög är fetthalten i proteinbröd?

Två skivor proteinbröd innehåller 8,3 g fett.** Fetterna kommer från kärnorna och fröna. Exempelvis linfrön, mandel och sesam innehåller hälsosamma fetter. Transfetter eller billig olja finns inte i vårt proteinbröd.

Hur länge kan jag förvara proteinbröd?

Eftersom vi, i motsats till många andra proteinbröd, inte använder några som helst tillsatser eller konserveringsmedel håller vårt proteinbröd i ca 2 dagar efter det bakats i brödlådan och i rumstemperatur. Om du vill att det ska hålla längre kan du skära det i skivor när det svalnat och frysa in skivorna i en fryspåse. Skivorna går sedan att värma upp i till exempel brödrosten när du behöver dem. Den höga kvaliteten på proteinet i vårt bröd tar ingen skada av det.

Förresten: Det gör inget om ditt bröd jäser några minuter längre. Vi rekommenderar dock att du håller ett öga på tiden för att uppnå bästa möjliga bakresultat.

Varför är förpackningen så liten?

Eftersom vi inte använder några konstgjorda ingredienser eller konserveringsmedel. Eftersom vårt proteinbröd bara tillverkas av högvärdiga och naturliga ingredienser är det viktigt att det bakas färskt varje gång. Om du vill ha mer kan du välja vårt 5-pack. På så sätt sparar du 10 % och du kan baka så mycket du kan äta.

* Per proteinbröd.
** Jämfört med vanligt bröd bakat på vete.
*** Angivelserna baseras på bakat bröd från en hel bakblandning där 1 skiva av vårt proteinbröd har en genomsnittlig vikt på 25 g. Observera att den verkliga vikten och de näringsvärden som är knutna till denna kan variera något.

Ingredienser
Ingredienser

Linfrön (20 %), äggprotein från frigående höns, vassleproteinisolat, malda mandlar, malda loppfröskal, skalade solrosfrön (7 %), skalade pumpakärnor (7 %), mjölkproteinisolat, sesam, bakpulver (glucono-delta-lacton, natriumbikarbonat, vetestärkelse*, kalciumkarbonat), havssalt

*glutenfri

Varubeteckning

Torrblandning för tillverkning av en glutenfri bakprodukt.

Näringsvärden per 100 g bakblandning per 50 g bröd (2 skivor)
Energi 1797 kJ/435 kcal 574 kJ/139 kcal
Fett 26 g 8,3 g
varav mättat fett 3,0 g 0,7 g
Kolhydrater 11 g 3,5 g
varav socker 2,0 g 0,6 g
Protein 39 g 13 g
Kostfibrer 20 g 6,4 g
Salt 1,40 g 0,45 g
Observera

En varierad och balanserad kost samt en sund livsstil är mycket viktigt. Kan innehålla spår av skaldjur, senap, soja, hasselnötter, jordnötter, lupiner och gluten.

Rekommenderad användning
Dosering & tillredning
  • Blanda bakblandningen med 230 ml vatten till en jämn deg.
  • Låt degen jäsa i 30 minuter.
  • Rör om igen.
  • Lägg degen på en bakpappersklädd plåt eller i en valfri smord bakform.
  • Grädda i mitten av ugnen på 175 °C i ca 50 minuter.

Observera: Den exakta gräddningstiden kan variera från ugn till ugn.

Tips
Med en kniv kan du testa om brödet är färdiggräddat: Stick en kniv rakt ner på det tjockaste stället på limpan. Om det inte blir några degrester kvar på kniven när du drar ut den är det färdiggräddat. En bakblandning (230 g) ger ca 360 g bröd.

Så här gillar vi det bäst.

Recept: avokado-rodbetssandwich

Avokado-rödbetssandwich

Ingredienser

2 skivor proteinbröd, 1 liten avokado, ½ rödbeta (rå eller kokt), salt och peppar, lite rucola

Tillredning
  • Bred ut avokadon jämt på båda brödskivorna.
  • Krydda efter smak.
  • Fördela rucolan på båda skivorna.
  • Skär rödbetan i tunna skivor.
  • Lägg rödbetsskivorna på brödskivorna.
Recept: getost-fikon-sandwich

Getost-fikonsandwich

Ingredienser

2 skivor proteinbröd, ½ liten avokado, 2-3 skivor getost, 1 fikon (färskt eller torkat), salt och peppar, lite machesallat

Tillredning
  • Bred ut avokadon jämt på båda brödskivorna.
  • Krydda efter smak.
  • Fördela machesallaten på brödskivorna.
  • Skär getost och fikon i tunna skivor.
  • Garnera brödskivorna med båda ingredienserna över varandra.
Recept: jordnötssmör-banan-sandwich

Jordnötssmör-banansandwich

Ingredienser

2 skivor proteinbröd, 2 msk foodspring jordnötssmör, 1 halv banan, en nypa kanel

Tillredning
  • Bred 1 msk jordnötssmör på varje brödskiva.
  • Skär bananen i tunna skivor.
  • Fördela bananskivorna på båda skivorna och strö över lite kanel.
Recept: chia-sylt-smorgas

Chiasyltsmörgås

Ingredienser

2 skivor proteinbröd, 200 g av dina älsklingsfrukter (frysta eller färska), 20 g foodspring chiafrön

Tillredning
  • Värm upp frukterna och låt dem svalna.
  • Häll ner dem i en mixer tillsammans med chiafröna och mixa.
  • Låt vila i kylskåpet över natten.
  • Bred på proteinbrödet och njut.
Omdömen
Genomsnittligt kundomdöme
Vad du tycker om Proteinbröd 5-pack

Hur bedömer du den här produkten? *