Så knaprigt. Så färskt. Som från bageriet runt hörnet.
Glöm torrt proteinbröd. Upptäck ditt nya älsklingsbröd. Knaprigt på utsidan. Luftigt på insidan. Fullspäckat med goda kärnor och superfoods. Minst lika gott som hos bageriet runt hörnet. Vårt proteinbröd revolutionerar din frukost. Kvällsmat. Och ditt mellanmål.
- Unikt knaprigt
- Ljuvligt luftigt
Den hemliga ingrediensen?
Inget gluten.
Det finns massor av proteinbröd. Men ofta är de alldeles för torra. Eller för hårda. Vi har hittat knepet. Vad? Vi utesluter gluten, tillsatt stärkelse och syntetiska bindemedel. Platsen som blir över använder vi på ett mer meningsfullt sätt, nämligen med naturliga ingredienser och proteinkällor. Mer är inte alltid bättre.
- Utan gluten och stärkelse
- 100 % naturliga ingredienser och bakpulver
- Framtaget av nutritionister och kockar
Mycket protein? Självklart!
Men inte som du tror.
Mycket protein? Självklart!
Men inte som du tror.
Hela 11 g protein och bara 2 g kolhydrater. Så mycket får du i dig om du äter 2 knapriga skivor av vårt proteinbröd.** Jämförelse: Om du äter samma mängd vanligt bröd bakat på vete är det precis tvärtom. Knepet är en smart kombination av olika proteinkällor. Proteinkicken kommer i första hand från mjölk- och äggprotein. Det ena från ren gräsbetesmjölk. Det andra från frigående höns. Avrundat med en perfekt blandning av mandelmjöl och superfoods.
- 11 g protein i 2 brödskivor**
- en tredjedel mindre kolhydrater**
Hela 11 g protein och bara 3,5 g kolhydrater. Så mycket får du i dig om du äter 2 knapriga skivor av vårt proteinbröd.** Jämförelse: Om du äter samma mängd vanligt bröd bakat på vete är det precis tvärtom. Knepet är en smart kombination av olika proteinkällor. Proteinkicken kommer i första hand från mjölk- och äggprotein. Det ena från ren gräsbetesmjölk. Det andra från frigående höns. Avrundat med en perfekt blandning av mandelmjöl och superfoods.
- 11 g protein i 2 brödskivor**
- en tredjedel mindre kolhydrater**
Den perfekta blandningen av frön och kärnor.

Linfrön
Högvärdiga omega 3-fetter.

Mandlar
Värdefullt vegetabiliskt protein.

Loppfröskal
Naturlig kostfiberkälla.

Pumpakärnor
Utvalda mineraler och näringsämnen.
Kan du inte baka? Inga problem!

1. Häll hela bakblandningen i en bunke. Blanda väl med vatten.
Låt jäsa i 30 minuter.

2. Lägg degen i en smord eller bakpappersklädd bakform eller forma den på en plåt.

3. Grädda på 175 °C mitt i ugnen i ca 40-50 minuter. Den exakta gräddningstiden kan variera från ugn till ugn.

4. Låt svalna. Skär upp. Njut.
Letar du efter ett nytt favoritrecept?
Ta en titt på våra användningsförslag. Där avslöjar vi vad vi gillar mest.
* Per proteinbröd.
** Jämfört med vanligt bröd bakat på vete.
*** Angivelserna baseras på bakat bröd från en hel bakblandning där 1 skiva av vårt proteinbröd har en genomsnittlig vikt på 25 g. Observera att den verkliga vikten och de näringsvärden som är knutna till denna kan variera något.
Torrblandning för tillverkning av en glutenfri bakprodukt.
Näringsvärden | per 100 g bakblandning | per 25 g bröd |
---|---|---|
Energi | 1593 kJ/382 kcal | 398 kJ/96 kcal |
Fett | 15 g | 3,8 g |
varav mättat fett | 2,1 g | 0,5 g |
Kolhydrater | 7,8 g | 2,0 g |
varav socker | 2,7 g | 0,7 g |
Protein | 44 g | 11 g |
Kostfibrer | 20 g | 5,0 g |
Salt | 1,40 g | 0,35 g |
En varierad och balanserad kost samt en sund livsstil är mycket viktigt. Kan innehålla spår av soja, jordnötter och andra nötter
- Blanda bakblandningen med 230 ml vatten till en jämn deg.
- Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Rör om igen.
- Lägg degen på en bakpappersklädd plåt eller i en valfri smord bakform.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 °C i ca 50 minuter.
Observera: Den exakta gräddningstiden kan variera från ugn till ugn.
Vårt Proteinbröd är helt fri från konserveringsmedel. Vi rekommenderar att konsumera det nybakade brödet inom 2 dagar. Brödet can också lagras i portioner i frysen och tinas efter behov.
Så här gillar vi det bäst.

Avokado-rödbetssandwich
2 skivor proteinbröd, 1 liten avokado, ½ rödbeta (rå eller kokt), salt och peppar, lite rucola
- Bred ut avokadon jämt på båda brödskivorna.
- Krydda efter smak.
- Fördela rucolan på båda skivorna.
- Skär rödbetan i tunna skivor.
- Lägg rödbetsskivorna på brödskivorna.

Getost-fikonsandwich
2 skivor proteinbröd, ½ liten avokado, 2-3 skivor getost, 1 fikon (färskt eller torkat), salt och peppar, lite machesallat
- Bred ut avokadon jämt på båda brödskivorna.
- Krydda efter smak.
- Fördela machesallaten på brödskivorna.
- Skär getost och fikon i tunna skivor.
- Garnera brödskivorna med båda ingredienserna över varandra.

Jordnötssmör-banansandwich
2 skivor proteinbröd, 2 msk foodspring jordnötssmör, 1 halv banan, en nypa kanel
- Bred 1 msk jordnötssmör på varje brödskiva.
- Skär bananen i tunna skivor.
- Fördela bananskivorna på båda skivorna och strö över lite kanel.

Chiasyltsmörgås
2 skivor proteinbröd, 200 g av dina älsklingsfrukter (frysta eller färska), 20 g foodspring chiafrön
- Värm upp frukterna och låt dem svalna.
- Häll ner dem i en mixer tillsammans med chiafröna och mixa.
- Låt vila i kylskåpet över natten.
- Bred på proteinbrödet och njut.
Vanliga frågor
Eftersom proteinbröd innehåller näringsvärden som tar dig längre. Två medelstora skivor förser dig med hela 13 g protein men innehåller bara 3,5 g kolhydrater.*** Dessutom tillkommer massor av nyttiga fetter och mikronäringsämnen från superfood med kärnor. Eftersom vårt proteinbröd är extra fiberrikt håller det dig mätt länge. Det är framförallt betydligt bättre än produkter med vitt mjöl.
Ja, vårt proteinbröd passar perfekt i din dagliga kost. Som alltid när det gäller proteinrik näring bör du tänka på att du dricker tillräckligt med vatten. Som tumregel gäller att den som äter mer än 1,5 g protein per kilo kroppsvikt bör dricka minst 2-3 liter vatten per dag.
Mjukt och men med tuggmotstånd. Den höga proteinhalten ger en mjuk och luftig konsistens. Superfoods och kärnor står för tuggmotståndet. Skorpan då? Oemotståndligt knaprig. Förresten: Bli inte förvånad om degen verkar för lös när du blandar den. När den har jäst i 30 minuter är den perfekt och lätt att forma.
Två skivor proteinbröd innehåller 3,8 g fett.** Fetterna kommer från kärnorna och fröna. Exempelvis linfrön, mandel och sesam innehåller hälsosamma fetter. Transfetter eller billig olja finns inte i vårt proteinbröd.
Eftersom vi, i motsats till många andra proteinbröd, inte använder några som helst tillsatser eller konserveringsmedel håller vårt proteinbröd i ca 2 dagar efter det bakats i brödlådan och i rumstemperatur. Om du vill att det ska hålla längre kan du skära det i skivor när det svalnat och frysa in skivorna i en fryspåse. Skivorna går sedan att värma upp i till exempel brödrosten när du behöver dem. Den höga kvaliteten på proteinet i vårt bröd tar ingen skada av det.
Förresten: Det gör inget om ditt bröd jäser några minuter längre. Vi rekommenderar dock att du håller ett öga på tiden för att uppnå bästa möjliga bakresultat.
Eftersom vi inte använder några konstgjorda ingredienser eller konserveringsmedel. Eftersom vårt proteinbröd bara tillverkas av högvärdiga och naturliga ingredienser är det viktigt att det bakas färskt varje gång. Om du vill ha mer kan du välja vårt 5-pack. På så sätt sparar du 10 % och du kan baka så mycket du kan äta.