Proteinbröd

“Förmodligen det godaste proteinbrödet som finns.”

4/5 711 Omdömen
4 5 711
foodspring Proteinbröd https://d23o500odzh64r.cloudfront.net/media/catalog/product/cache/9/small_image/88x77/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/7/170317-grpouch-proteinbrot-desktop.png
  • Proteinbrot Packaging
  • Proteinbrot Packaging
Finns på lager
230 g
69kr
(300,00 kr/1 kg) Inkl. moms & plus Leverans
Ikon färskt bröd.
Knaprigt gott
Som nybakat från bageriet
Glutenfritt-ikon
100 % glutenfritt
Passar glutenfri kost
Muskelökning-ikon
90 g protein*
Mer protein - mindre kolhydrater
Inga andra ingredienser
Inga andra ingredienser
Blandas bara med vatten
Att handla blir överflödigt
Näringsämne-ikon
Näringskick tack vare superfoods
Utvalda frön och kärnor
Istället för vetemjöl
Info (Protein bread)
Baking mix for the preparation of a gluten-free baked product.
Ingredients
Free-range egg white (16%), flax seed (14%), whey protein isolate (pasteurised whey (from milk), emulsifier (lecithins (sunflower)) (13%), ground psyllium husks, milk protein isolate (9%), sunflower seeds (7%), pumpkin seeds (7%), buckwheat flour, sesame seed flour, cream of tartar baking powder (raising agent (sodium hydrogen carbonate), acid (potassium tartrates), corn starch), sesame seeds, apple pectin extract, sea salt.
Note
May contain soya, peanuts, lupins and nuts. Despite strict monitoring procedures, this product may contain hard pieces of shells or fruit pits. It is important to maintain a varied and balanced diet and a healthy lifestyle.
Nutrition facts per 100g of baking mix per 100g of bread
Energy 1687 kJ / 404 kcal 1021 kJ / 245 kcal
Fat 17 g 10 g
of which saturated fatty acids 2.8 g 1.7 g
Carbohydrates 8.7 g 5.3 g
of which sugar 2.1 g 1.3 g
Protein 44 g 27 g
Fiber 19 g 12 g
Salt 1.5 g 0.9 g
*from free-range chickens.
Dosering & tillredning
  • Blanda bakblandningen med 230 ml vatten till en jämn deg.
  • Låt degen jäsa i 30 minuter.
  • Rör om igen.
  • Lägg degen på en bakpappersklädd plåt eller i en valfri smord bakform.
  • Grädda i mitten av ugnen på 175 °C i ca 50 minuter.

Observera: Den exakta gräddningstiden kan variera från ugn till ugn.

Vårt Proteinbröd är helt fri från konserveringsmedel. Vi rekommenderar att konsumera det nybakade brödet inom 2 dagar. Brödet can också lagras i portioner i frysen och tinas efter behov.

Tips
Med en kniv kan du testa om brödet är färdiggräddat: Stick en kniv rakt ner på det tjockaste stället på limpan. Om det inte blir några degrester kvar på kniven när du drar ut den är det färdiggräddat. En bakblandning (230 g) ger ca 360 g bröd.

Så här gillar vi det bäst.

Recept: avokado-rodbetssandwich

Avokado-rödbetssandwich

Ingredienser

2 skivor proteinbröd, 1 liten avokado, ½ rödbeta (rå eller kokt), salt och peppar, lite rucola

Tillredning
  • Bred ut avokadon jämt på båda brödskivorna.
  • Krydda efter smak.
  • Fördela rucolan på båda skivorna.
  • Skär rödbetan i tunna skivor.
  • Lägg rödbetsskivorna på brödskivorna.
Recept: getost-fikon-sandwich

Getost-fikonsandwich

Ingredienser

2 skivor proteinbröd, ½ liten avokado, 2-3 skivor getost, 1 fikon (färskt eller torkat), salt och peppar, lite machesallat

Tillredning
  • Bred ut avokadon jämt på båda brödskivorna.
  • Krydda efter smak.
  • Fördela machesallaten på brödskivorna.
  • Skär getost och fikon i tunna skivor.
  • Garnera brödskivorna med båda ingredienserna över varandra.
Recept: jordnötssmör-banan-sandwich

Jordnötssmör-banansandwich

Ingredienser

2 skivor proteinbröd, 2 msk foodspring jordnötssmör, 1 halv banan, en nypa kanel

Tillredning
  • Bred 1 msk jordnötssmör på varje brödskiva.
  • Skär bananen i tunna skivor.
  • Fördela bananskivorna på båda skivorna och strö över lite kanel.
Recept: chia-sylt-smorgas

Chiasyltsmörgås

Ingredienser

2 skivor proteinbröd, 200 g av dina älsklingsfrukter (frysta eller färska), 20 g foodspring chiafrön

Tillredning
  • Värm upp frukterna och låt dem svalna.
  • Häll ner dem i en mixer tillsammans med chiafröna och mixa.
  • Låt vila i kylskåpet över natten.
  • Bred på proteinbrödet och njut.
Genomsnittligt kundomdöme

Proteinbröd

Såååå gott

1 / 1
Vanliga frågor
Varför är proteinbröd bättre än bröd bakat på vete?

Eftersom proteinbröd innehåller näringsvärden som tar dig längre. Två medelstora skivor förser dig med hela 13 g protein men innehåller bara 3,5 g kolhydrater.*** Dessutom tillkommer massor av nyttiga fetter och mikronäringsämnen från superfood med kärnor. Eftersom vårt proteinbröd är extra fiberrikt håller det dig mätt länge. Det är framförallt betydligt bättre än produkter med vitt mjöl.

Kan jag äta proteinbröd varje dag?

Ja, vårt proteinbröd passar perfekt i din dagliga kost. Som alltid när det gäller proteinrik näring bör du tänka på att du dricker tillräckligt med vatten. Som tumregel gäller att den som äter mer än 1,5 g protein per kilo kroppsvikt bör dricka minst 2-3 liter vatten per dag.

Hur är konsistensen på proteinbröd?

Mjukt och men med tuggmotstånd. Den höga proteinhalten ger en mjuk och luftig konsistens. Superfoods och kärnor står för tuggmotståndet. Skorpan då? Oemotståndligt knaprig. Förresten: Bli inte förvånad om degen verkar för lös när du blandar den. När den har jäst i 30 minuter är den perfekt och lätt att forma.

Hur hög är fetthalten i proteinbröd?

Två skivor proteinbröd innehåller 3,8 g fett.** Fetterna kommer från kärnorna och fröna. Exempelvis linfrön, mandel och sesam innehåller hälsosamma fetter. Transfetter eller billig olja finns inte i vårt proteinbröd.

Hur länge kan jag förvara proteinbröd?

Eftersom vi, i motsats till många andra proteinbröd, inte använder några som helst tillsatser eller konserveringsmedel håller vårt proteinbröd i ca 2 dagar efter det bakats i brödlådan och i rumstemperatur. Om du vill att det ska hålla längre kan du skära det i skivor när det svalnat och frysa in skivorna i en fryspåse. Skivorna går sedan att värma upp i till exempel brödrosten när du behöver dem. Den höga kvaliteten på proteinet i vårt bröd tar ingen skada av det.

Förresten: Det gör inget om ditt bröd jäser några minuter längre. Vi rekommenderar dock att du håller ett öga på tiden för att uppnå bästa möjliga bakresultat.

Varför är förpackningen så liten?

Eftersom vi inte använder några konstgjorda ingredienser eller konserveringsmedel. Eftersom vårt proteinbröd bara tillverkas av högvärdiga och naturliga ingredienser är det viktigt att det bakas färskt varje gång. Om du vill ha mer kan du välja vårt 5-pack. På så sätt sparar du 10 % och du kan baka så mycket du kan äta.