Functional Tea

“Lyxigt te för hela dagen”

230 Omdömen
Gratis shaker
  • Functional Tea
  • Functional Tea
Ej tillgänglig
70 g
99kr
(141,43 kr/100 g) Inkl. moms & plus Leverans
  • 10% rabatt mottagen
  • Dina kommande beställningar läggs automatiskt var 4:e vecka
  • Du kan alltid justera prenumerationsintervallen i din varukorg
Premiumkvalitet
Premiumkvalitet
Från framstående ekologiska te-trädgårdar
Milt oolong-te
Milt oolong-te
Har mognat i norra Thailands bergsdalar
Fri från smakämnen
Fri från smakämnen
Äkta smak
Skönhetsrutin
Perfekt komposition
För din skönhetsrutin
Ingredienser
Ingredienser: Citrongräs*, Oolong* (12 %), grönt te* (10,5 %), ingefärsbitar*, apelsinskal* (10 %), brännässelblad* (8 %), moringablad*, kanelstång*, gurkmeja* (6 %), maskrosblad*, kardemumma*, helig basilika*, rosépeppar*, grön mate*, blåklint*
*från kontrollerad ekologisk odling
Alla burkar är fyllda med 70 g te, men eftersom de olika sorterna innehåller olika stora bitar av frukt och örter kan volymen variera. Helt enkelt för att vissa ingredienser tar upp mer eller mindre utrymme än andra.

Så lyckas du med ett perfekt te.

Te
1 tesked te.
Vatten
200 ml vatten.
Bryggtid
Bryggtid: 5 minuter.
Vattentemperatur
Vattentemperatur: 100  C
Dosering & tillredning
Häll upp 200 ml 100 °C varmt vatten över 1 tesked och låt dra i 5 minuter.
Vårt tips

Njut av ditt te som det är eller ge det din personliga touch, till exempel med en skvätt citron, en skvätt agavesirap, eller en tesked honung.

Rekommenderad tidpunkt
  • På morgonen
  • Som mellanmål
  • Efter träningen
Genomsnittligt kundomdöme
Inga recensioner på Svenska finns tillgängliga.
Vanliga frågor
Till hur mycket te räcker All Day Cleanse Tea?

Det beror lite på hur stor din tesked är och hur rågad den är. Om du följer vårt rekommenderade intag och använder 2 teskedar för 200 ml vatten (dvs. en kopp te) ska det räcka till åtminstone 20 koppar te, kanske till och med några fler. Omräknat till vår teflaska från foodspring betyder det 10–11 teflaskor fulla av te.

Innehåller All Day Cleanse Tea koffein?

Ja. Vår All Day Cleanse Tea innehåller oolong-te och grönt te, och båda innehåller koffein. Tidigare betecknades ofta koffeinet i te som "tein" vilket gav intrycket att grönt te är koffeinfritt. Det stämmer dock inte. Beteckningen "tein" är idag föråldrad.

Varför använder ni inga smakämnen?

I våra teer använder vi högkvalitativa ekologiska ingredienser. Deras höga kvalitet och den skonsamma förädlingen säkerställer att varje enskild ingrediens kan utveckla sin fulla, rättvisa smak. Allehanda smakämnen är alltså överflödiga. De skulle helt enkelt bara förstöra naturens naturliga smak.

Är inte tepåsar mer praktiska?

Smaken är delad. Eftersom det också handlar om njutning när man dricker te är det viktigt för oss att vårt te tilltalar din smak. Te i lösvikt har en avgörande fördel framför tepåsen: Du kan själv dosera det precis så som du vill ha det. Dessutom innebär varje tepåse som vi inte använder lite mindre avfall att ta hand om.

Hur tillreder jag All Day Cleanse Tea på bästa sätt?

Antingen med en tesil eller en återanvändbar tepåse i en kopp. Till 200 ml vatten rekommenderar vi en tesked All Day Cleanse Tea. Vattnet ska ha en temperatur på 100 °C när det hälls på. Bäst är att hälla upp teet precis när vattenkokaren är klar. Låt dra i 5 minuter och ta bort silen.

Kan jag dricka All Day Cleanse Tea även på kvällarna?

I teorin ja. Dock innehåller vår All Day Cleanse Tea både oolong-te och grönt te, vilka båda innehåller koffein. Om du är känslig mot koffein, rekommenderar vi vår Evening Relax Tea på kvällen. Det hjälper dig att lämna dagen bakom dig och förbereda dig för en god natts sömn.

Morning Energy Tea Med grön energi som start på dagen 99kr
foodspring teflaska En teflaska som har (nästan) allt. 279kr
Evening Relax Tea Dags för en god natt. 99kr