Vinägrett med hallonsmak

Vinägrett med hallonsmak

Smakar himmelskt tillsammans med alla sorters sallader

Lätt
3 mins
Shape

Näringsvärde: per portion

Kalorier 165 kcal 254 kcal / 100 g
Kolhy­drater 8 g 12 g / 100 g
Proteiner 0 g 0 g / 100 g
Fett 15 g 23 g / 100 g

Ingredienser:
person

15 g Hallonsylt
2 msk Balsamvinäger
1 msk Vatten
1 msk Olivolja
Salt & peppar

Glöm färdiglagad dressing från närbutiken - hemmagjort är tusen gånger godare och innehåller dessutom inga skadliga tillsatser. Sallader att ringla den över finns det gott om, här bjuder vi på ett av många härliga alternativ:

Tillredning:

Receptet räcker till en portion och innehåller 165 kcal. 

  1. Vispa ihop sylt, balsamvinäger och vatten med hjälp av en ballongvisp.
  2. Tillsätt olivoljan långsamt och vispa en stund till tills en krämig dressing bildas.
  3. Tips: du kan även blanda dressingen i en burk. Skruva på locket och skaka om ordentligt - klart! 
  4. Servera dressingen tillsammans med valfri sallad.
  5. Bon appetit!

vårt tips

Istället för hallon så kan du expermientera med andra smaker, varför inte testa syrlig aprikos eller somrig jordgubb