Syrlig potatissallad
I vegansk tappning utan fet majonnäs
Lätt
25 mins
Muskeltoning
Näringsvärde: per portion
1 medium slice
Kalorier
444
kcal
132 kcal / 100 g
Kolhydrater
37
g
11 g / 100 g
Proteiner
11
g
3 g / 100 g
Fett
26
g
8 g / 100 g
Ingredienser:
person
personer
Till salladen: | |
400 g | Potatis (fast) |
6 | Rädisor |
1 | Rödlök |
1 | Knippe persilja |
1 | Knippe dill |
2 msk |
|
Till dressingen | |
50 ml | Olivolja |
2 tsk | Senap (söt) |
2 msk | Äppelcidervinäger |
Salt & peppar |
Dags att grilla? Då passar en lite stadigare sallad perfekt som tillbehör. I det här receptet bjuder vi på en nyttig och farligt god potatissallad utan majonnäs. Toppa gärna med lite proteinflingor för en extra styrkekick.
Tillredning:
Vårt recept räcker till 2 stora portioner, 1 portion innehåller 444 kcal och 11 g protein.
- Koka potatisen i salt vatten och låt svalna.
- Skär potatisen i lagom stora bitar. Finhacka rädisor, lök och örter och häll ner alltihopa i en stor skål.
- Blanda samman alla ingredienser som behövs till dressingen och ringla denna över salladen. Rör om ordentligt.
- Rosta proteinflingorna i en stekpanna (utan olja) tills dessa antar en ljusbrun färg. Strö flingorna över salladen.
- Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen en stund innan servering.
- Bon appetit!