Syrlig potatissallad

Syrlig potatissallad

I vegansk tappning utan fet majonnäs

Lätt
25 mins
Muskeltoning

Näringsvärde: per portion

Kalorier 444 kcal 132 kcal / 100 g
Kolhy­drater 37 g 11 g / 100 g
Proteiner 11 g 3 g / 100 g
Fett 26 g 8 g / 100 g

Ingredienser:
personer

Till salladen:
400 g Potatis (fast)
6 Rädisor
1 Rödlök
1 Knippe persilja
1 Knippe dill
2 msk
Protein Flakes
Protein Flakes
99kr
(330,00 kr/1 kg)
Inkl. moms & plus Leverans
Till dressingen
50 ml Olivolja
2 tsk Senap (söt)
2 msk Äppelcidervinäger
Salt & peppar

Dags att grilla? Då passar en lite stadigare sallad perfekt som tillbehör. I det här receptet bjuder vi på en nyttig och farligt god potatissallad utan majonnäs. Toppa gärna med lite proteinflingor för en extra styrkekick. 

Tillredning:

Vårt recept räcker till 2 stora portioner, 1 portion innehåller 444 kcal och 11 g protein.

  1. Koka potatisen i salt vatten och låt svalna.
  2. Skär potatisen i lagom stora bitar. Finhacka rädisor, lök och örter och häll ner alltihopa i en stor skål.
  3. Blanda samman alla ingredienser som behövs till dressingen och ringla denna över salladen. Rör om ordentligt. 
  4.  Rosta proteinflingorna i en stekpanna (utan olja) tills dessa antar en ljusbrun färg. Strö flingorna över salladen.
  5. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen en stund innan servering.
  6. Bon appetit!