Rödkålssallad med äpple & morötter

Rödkålssallad med äpple & morötter

En krispig näringsbomb till sallad!

Medel
25 mins
Viktnedgång

Näringsvärde: per portion

Kalorier 300 kcal 104 kcal / 100 g
Kolhydrater 33 g 11 g / 100 g
Proteiner 3 g 1 g / 100 g
Fett 16 g 5 g / 100 g

Ingredienser:
personer

400 g Färsk rödkål
150 g Morötter
250 g Åpplen
4 msk Honung
6 msk Balsamvinäger
4 msk Olivolja
2 msk Senap
1 Bit ingefära (skalad, stor som en halv tumme ungefär)
Salt & peppar
Valfritt:
Vita chiafrön
Vita chiafrön
79kr
(31,60 kr/100g)
Inkl. moms & plus Leverans

Tillredning:

Receptet räcker till 4 portioner, 1 portion innehåller 300 kcal och 3 g protein.

  1. Dela rödkålen på hälften, avlägsna stjälken och strimla resten av kålen.
  2. Strimla eller riv morötter och äpple. 
  3.  Skär ingefäran i fina bitar.
  4. Värm upp ingefära, honung, olja, ättika och senap i en kastrull på medelvärme. Låt puttra i 5 minuter.
  5. Släng ner alla ingredienser i en stor skål och ringla över dressingen. Salta och peppra efter eget tycke och smak. Ställ därefter in salladen i kylskåpet en timme.
  6. Garnera salladen med rostade sesamfrön, hackade valnötter eller våra nyttiga chiafrön.
  7. Bon appetit!

unser tipp

Blanchera rödkålen i 3 minuter i kokande vatten tillsammans med 1 matsked ättika - på så vis blir salladen ännu nyttigare.