Recept på proteinrika bagels

Recept på proteinrika bagels

Fantastiskt smidiga att tillaga

Lätt
35 mins
Styrketräning

Näringsvärde: per portion

Kalorier 212 kcal 220 kcal / 100 g
Kolhy­drater 24 g 25 g / 100 g
Proteiner 14 g 14 g / 100 g
Fett 7 g 7 g / 100 g

Ingredienser:
personer

60 g Dinkelmjöl
20 g
Whey Protein Neutral
Whey Protein Neutral
299kr
(398,67 kr/1kg)
Inkl. moms & plus Leverans
0.75 tsk Bakpulver
2 Nypor salt
110 g Grekisk joghurt
1 Äggvita
Topping: svart och vit sesam, vitlökspulver, vallmofrön, havssalt, rostad lök

Bagels med olika sorters pålägg kan man hitta lite varstans nu för tiden, och dom smakar lika bra söta som salta. Bagels är dessutom superlätta att laga, vi ska visa dig hur med detta enkla recept. En del av mjölet har vi bytt ut mot lite av vårt Whey Protein - toppen för dig som tränar.

Tillredning:

Vår deg räcker till två bagels. En bagel innehåller 212 kcal och 14 g protein.

  1. Förvärm ugnen på 180 grader. 
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Häll ner joghurten i skålen och rör om med en sked tills en smulig deg bildas.

  4.  Om du upplever att degen fortfarande är för klibbig kan du addera lite mer mjöl.
  5. Strö lite mjöl över arbetsytan och knåda degen smidig. Dela därefter degen på hälften.
  6.  Rulla båda delarna långa och forma dem till två bagels.
  7. Placera dina bagels på en bakplåtspappersklädd plåt, pensla på lite äggvita och strö över toppingen.
  8. Grädda i 25 minuter tills dina bagels får en gyllenbrun färg.
  9. Addera pålägg efter tycke och smak, vi gillar till exempel keso, avokado och ägg.
  10. Bon appetit!

vårt "meal Prep" tips

Det går jättebra att frysa ner bagels. Gör i ordning flera bagels på en och samma gång och stoppa in hälften i frysen. När du blir sugen på en bagel kan du smidigt dela den på mitten och tina upp halvorna i brödrosten - på så vis har du ett mjukt och knaprigt bröd på bara några få minuter.