Pasta med valnötspesto

Pasta med valnötspesto

En fantastiskt smidig, vegansk, pastarätt

Lätt
20 mins
Styrketräning

Näringsvärde: per portion

Kalorier 723 kcal 297 kcal / 100 g
Kolhydrater 75 g 31 g / 100 g
Proteiner 19 g 8 g / 100 g
Fett 36 g 15 g / 100 g

Ingredienser:
person

100 g Fullkornspasta
50 g Cocktailtomater
1 Vitlöksklyfta
40 g Soltorkade tomater (utan olja)
25 g Valnötter
15 ml Olivolja
Lite färsk basilika (valfritt)
Salt, peppar
Till toppingen:
5 g Valnötter
ett knippe
Crunchy Veggies
Crunchy Veggies
49kr
(81,67 kr/100 g)
Inkl. moms & plus Leverans

Ett perfekt recept att testa på nästa pasta-party! Eller innan ett krävande maratonlopp kanske? Eller varför inte bara fira dig själv med en riktig lyxmåltid fylld av kolhydrater och andra viktiga näringsämnen? Det här är en smidig pasta som verkligen passar alla tillfällen.

Tillredning:

Receptet räcker till en rejäl portion och innehåller 723 kcal och 19 g protein. 

  1. Koka spagettin efter instruktionerna på förpackningen.
  2. Häll ner hälften av cocktailtomaterna, vitlöken, de soltorkade tomaterna och valnötterna i en stor bunke.
  3. Mixa med en stavmixer tills en krämig pesto bildas, krydda med lite peppar.
  4. Dela resten av cocktailtomaterna på hälften.
  5. Blanda peston med spagettin och cocktailtomaterna. Toppa med valnötter och/eller Crunchy Veggies. 
  6. Bon appetit!

vårt tips

Valnötter är - i jämförelse med de flesta andra nötter - otroligt rika på fleromättade fettsyror. Dessa syror är superviktiga för att flera av kroppens centrala fuktioner ska kunna fungera ordentligt. En anledning att göra valnötter till en återkommande del av dina kostvanor med andra ord!