Ostkaka utan botten

Ostkaka utan botten

Sockerfri och himmelskt god

Lätt
60 mins
Styrketräning

Näringsvärde: per portion

Kalorier 117 kcal 152 kcal / 100 g
Kolhy­drater 3 g 4 g / 100 g
Proteiner 11 g 15 g / 100 g
Fett 7 g 9 g / 100 g

Ingredienser:
personer

Till kakan:
500 g Fettsnål kvarg
200 g Cream Cheese
2 Ägg
50 ml Mjölk
50 g
Whey Protein vanilj
Whey Protein vanilj
299kr
(398,67 kr/1kg)
Inkl. moms & plus Leverans
1 tsk Bakpulver
1 Citron (zesten) (valfritt)
Till den varma bärsåsen:
100 g Blåbär eller bärmix
Lite stevia att söta med (valfritt)
De enklaste recepten är oftast de allra godaste. Därför tipsar vi om en smidig ostkaka utan onödiga kalorier eller komplicerad botten - perfekt att fira in våren med!

Tillredning:

Vi skar upp 12 bitar av vår ostkaka, en bit innehåller 117 kcal och 11 g protein (utan topping).

  1. Förvärm ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en stor bunke, du kan använda dig av en slev eller en stavmixer.
  3. Klä in en rund form i bakplåtspapper (du kan såklart även fetta in formen, använd i så fall generöst med margarin).
  4. Häll ner smeten i formen och grädda i 45-50 minuter. Efter ungefär 20 minuter kan du täcka bakformen med lite folie för att förhindra kakans ovansida från att brännas vid. 
  5. Häll bären i en skål och addera en skvätt vatten. Låt koka upp. Låt såsen fortsätta koka tills allt vatten har dunstat av. Om du vill kan du söta såsen med lite stevia eller något annat sötningsmedel som du gillar. 
  6. Låt kakan svalna helt och hållet innan du serverar den tillsammans med såsen.
  7. Smaklig måltid!

vårt tips

Hinner du inte förbereda såsen? Då kan du slänga ner ett gäng bär direkt i smeten, på så vis får du en saftig, fruktig, smak även utan separat sås.