Orientalisk couscoussallad
Lätt
15 mins
Viktnedgång
Näringsvärde: per portion
1 medium slice
Kalorier
419
kcal
119 kcal / 100 g
Kolhydrater
44
g
12 g / 100 g
Proteiner
10
g
3 g / 100 g
Fett
21
g
6 g / 100 g
Ingredienser:
person
personer
200 g | |
400 ml | Grönsaksbuljong |
1 | Zucchini |
300 g | Cocktailtomater |
1 | Rödlök |
2 | Vitlöksklyftor |
1 msk |
|
4 msk | Olivolja |
3 msk | Äppelcidervinäger |
1 | Bunt persilja |
20 | Mandlar |
30 g |
|
Salt, peppar & en nypa kanel |
Tillredning:
Receptet räcker till 4 portioner. 1 portion innehåller 419 kcal och 10 g protein.
- Häll ner couscous i en skål och häll över varm grönsaksbuljong. Täck över skålen med en kökshandduk och låt svälla.
- Tärna zucchinin, strimla löken och hacka vitlöken.
- Värm kokosoljan i en stekpanna och stek på zucchinin och löken. Häll ner tomaterna och stek dem i ytterligare ett par minuter, krydda med salt och peppar.
- Lossa couscousen med en gaffel. Addera olivolja, äppelcidervinäger, vitlök, salt, peppar och en nypa kanel. Rör om.
- Hacka persiljan och släng ner den tillsammans med de stekta grönsakerna, blanda ordentligt.
- Garnera salladen med mandlar och gojibär, rör om en sista gång.
- Bon appetit!
Produkter som du kan använda:
Vårt tips
Den som suktar efter en extraportion protein kan tärna upp lite fetaost och slänga ner i salladen. En näve färsk mynta bidrar med uppfriskande fräschör!
