Orientalisk couscoussallad

Orientalisk couscoussallad

Lätt
15 mins
Viktnedgång

Näringsvärde: per portion

Kalorier 419 kcal 119 kcal / 100 g
Kolhy­drater 44 g 12 g / 100 g
Proteiner 10 g 3 g / 100 g
Fett 21 g 6 g / 100 g

Ingredienser:
personer

200 g
400 ml Grönsaksbuljong
1 Zucchini
300 g Cocktailtomater
1 Rödlök
2 Vitlöksklyftor
1 msk
Kokosolja
Kokosolja
69kr
(215,63 kr/1000g)
Inkl. moms & plus Leverans
4 msk Olivolja
3 msk Äppelcidervinäger
1 Bunt persilja
20 Mandlar
30 g
Gojibär
Gojibär
99kr
(55,00 kr/100g)
Inkl. moms & plus Leverans
Salt, peppar & en nypa kanel

Tillredning:

Receptet räcker till 4 portioner. 1 portion innehåller 419 kcal och 10 g protein.

  1. Häll ner couscous i en skål och häll över varm grönsaksbuljong. Täck över skålen med en kökshandduk och låt svälla.
  2. Tärna zucchinin, strimla löken och hacka vitlöken.
  3. Värm kokosoljan i en stekpanna och stek på zucchinin och löken. Häll ner tomaterna och stek dem i ytterligare ett par minuter, krydda med salt och peppar.   
  4. Lossa couscousen med en gaffel. Addera olivolja, äppelcidervinäger, vitlök, salt, peppar och en nypa kanel. Rör om.
  5. Hacka persiljan och släng ner den tillsammans med de stekta grönsakerna, blanda ordentligt. 
  6. Garnera salladen med mandlar och gojibär, rör om en sista gång. 
  7. Bon appetit!

Vårt tips

Den som suktar efter en extraportion protein kan tärna upp lite fetaost och slänga ner i salladen. En näve färsk mynta bidrar med uppfriskande fräschör!