Kycklinggryta med blomkål och gojibär

Kycklinggryta med blomkål och gojibär

En mustig gryta med ljuvlig sötma

Lätt
30 mins
Viktnedgång

Näringsvärde: per portion

Kalorier 480 kcal 51 kcal / 100 g
Kolhy­drater 33 g 3 g / 100 g
Proteiner 58 g 6 g / 100 g
Fett 9 g 1 g / 100 g

Ingredienser:
person

1 Kycklingbröstfilé (à 200 g)
1 Halvstor potatis (à 80 g)
150 g Blomkål
50 g Sockerärtor
1/2 Lök
1 Vitlöksklyfta
1 tsk Valfri currypasta
250 ml Grönsaksbuljong
100 ml Fettsnål kokosmjölk
10 g
Gojibär
Gojibär
99kr
(55,00 kr/100g)
Inkl. moms & plus Leverans
Salt, peppar, curry & chili

Vanligtvis brukar gojibär användas till lite sötare rätter, men faktum är att den härliga sötman passar minst lika bra i grytor och sallader. 

Tillredning:

Det här receptet räcker till en (stor) portion och innehåller ungefär 480 kcal.

  1. Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Tvätta och skär upp grönsakerna.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Värm upp en större stekpanna och låt grönsaksbuljongen bli varm däri. Häll ner currysåsen och kokosmjölken. 
  4. Koka kyckling, potatis, vitlök och lök i buljongen under 10-15 minuter.


  5. Addera resten av grönsakerna och låt koka i ytterligare 10 minuter. Krydda kraftigt med curry, salt, peppar och chili.
  6. Om vätskan dunsar av för snabbt så kan du hälla ner lite mer grönsaksbuljong. Curryn är klar när grönsakerna är mjuka.
  7. Garnera med gojibär.
  8. Njut!

Vad består en Curry av egentligen?

En curry kan tillagas på många sätt och bestå av olika ingredienser - det finns inga tydliga regler. Vad man kan fastslå är att curry är en gryta som kan innehålla både grönsaker och/eller kött. Kryddorna härstammar från sydasien och utgörs av curry, kummin, gurkmeja och Garam Masala. Sin krämiga konsistens får grytan med hjälp av kokosmjölk, joghurt eller ost.

... och vad är gojibär?

Gojibär är kungen av Superfoods! Tack vare sina många nyttiga näringsämnen är detta lilla mirakel till bär en riktig energikälla. I Kina har bären använts under århundraden.