Kikärtssallad

Kikärtssallad

Njut av en vegansk sommarrätt

Lätt
10 mins
Viktnedgång

Näringsvärde: per portion

Kalorier 470 kcal 88 kcal / 100 g
Kolhy­drater 35 g 6 g / 100 g
Proteiner 14 g 2 g / 100 g
Fett 26 g 5 g / 100 g

Ingredienser:
person

1 Burk kikärtor ( (265 g utan vätska)
5 Körsbärstomater
100 g Gurka
10 Stycken svarta eller gröna oliver
1/2 Rödlök (liten)
1 msk Olivolja
1 msk Äppelcidervinäger
1/2 Knippe färsk persilja
Salt & peppar
Lite citronsaft (valfritt)

Är du på jakt efter en sallad som går snabbt att sno ihop och mättar ordentligt? Den här kikärtsvarianten är klar på ett kick och lika god dagen efter.

Tillredning:

En portion innehåller ungefär 470 kcal och 14 g protein.

  1. Skölj av kikärtorna och häll ner dom i en stor salladsskål. 
  2. Tärna tomaterna och gurkan, halvera oliverna och strimla löken. Hacka persiljan. 
  3. Häll ner alltihopa i salladsskålen och krydda med olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Rör om.
  4. Om du tycker om citron så kan du addera lite citronsaft. 
  5. Bon appetit!

Sätt fart på salladen! 

När du väljer grönsakerså  kan du såklart pimpa med allt du gillar lite extra mycket: fetaost, soltorkade tomater, kapris, färsk spenat, nötter och frön, paprika, avokado, färsk mynta, äpple ... och mycket, mycket, mer. 

Vi tycker att våra nötter och bär passar väldigt bra till just den här salladen, dessutom får du i dig en massa nyttiga (omättade) fettsyror - en perfekt boost när vardagen är lite extra svår att få ihop.