Getostsallad

Getostsallad

En sommarklassiker med twist!

Lätt
15 mins
Shape

Näringsvärde: per portion

Kalorier 459 kcal 173 kcal / 100 g
Kolhy­drater 12 g 4 g / 100 g
Proteiner 15 g 6 g / 100 g
Fett 39 g 15 g / 100 g

Ingredienser:
person

60 g Getost
1 Fikon
5 Körsbärstomater
40 g Salladsmix
10 g Hasselnötter
1 msk Olivolja
1 msk Hallonsylt (sockerfri)
Salt, peppar & vinäger

Vill ni att vi avslöjar en av världens godaste smakkombinationer? Självklart! Getost och marmelad på ett frasigt, nybakat, bröd. Vårt proteinbröd är nyttigt, muskelfrämjande och farligt gott!

Tillredning:

Receptet räcker till en portion sallad och innehåller 459 kcal och 15 g protein.

  1. Skiva getosten och placera bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda överst i ugnen i 3-5 minuter på 230 graders värme. 
  2. Dela fikon och körsbärstomater i fyra och skölj av salladen.
  3. Placera ut salladen på tallriken och garnera med fikon, körsbärstomater, hasselnötter och getost.
  4. Ringla en skvätt olivolja och ättika över salladen, salta och peppra.
  5. Dutta lite hallonmarmelad på den nygräddade getosten.
  6. Bon appetit!