Crema Catalana

Crema Catalana

En ljuvligt spröd dessert med smak av karamell

Lätt
25 mins
Styrketräning

Näringsvärde: per portion

Kalorier 360 kcal 133 kcal / 100 g
Kolhy­drater 33 g 10 g / 100 g
Proteiner 31 g 10 g / 100 g
Fett 11 g 4 g / 100 g

Ingredienser:
personer

500 ml Mjölk (1,5 % fett)
1/2 Citron (enbart skalet)
1 Kanelstång
2 Äggulor
50 g
Whey Protein Karamellsmak
Whey Protein Karamellsmak
299kr
(398,67 kr/1 kg)
Inkl. moms & plus Leverans
25 g Majsstärkelse
Valfritt: 2 tsk råsocker att karamellisera med

Crema Catalana är verkligen förvillande likt Créme Brûlèe, men desserterna har faktiskt sina olikheter. Denna katalanska efterrätt är något "lättare" och har en annan smaksättning. Tack vare vårt Whey Protein med smak av karamell innehåller denna variant dessutom inte ett uns socker. 

Tillredning:

Receptet är tänkt till 2 portioner. 1 portion innehåller 360 kcal och 31 g protein.

  1. Blanda 400 ml mjök, citronskal och kanelstång i en kastrull och låt koka upp långsamt. Ställ därefter kastrullen åt sidan. 
  2. Rör ihop Whey Protein, majsstärkelse och 100 ml mjölk tills en smidig massa uppstår.
  3. Avlägsna kanelstången och citronskalen från mjölken och häll ner "äggblandningen" i kastrullen. Låt alltsammans långsamt koka upp en gång till under omrörning.
  4. Häll den färdiga krämen i två små serveringsskålar och låt stå kallt en stund.
  5. Fördela sockret jämnt över dessertens yta och karamellisera i ugnen eller med en brännare. 
  6. Bon appetit!

vårt tips

Det översta sockerlagret karamelliserar du snabbast med hjälp av en brännare. Du kan även skapa exakt samma spröda effekt i ugnen - ställ denna på 250 grader (grillfunktion) och placera Crema Catalana på det översta gallret i några minuter. Var noga med att hålla koll på ytan så att den inte bränns vid.