Mjuka chokladmuffins med ett krämigt inre
Drömmigare fikamaterial får man leta efter!
Näringsvärde: per portion
Ingredienser:
person
personer
250 g | Malda havregryn eller Instant Oats |
2 tsk | Kanel |
2 tsk | Bakpulver |
40 g | Kokossocker eller |
2 | Väldigt mogna bananer |
250 ml | Osötad mandelmjölk |
70 ml | Solrosolja |
Lite krispig chokladmüsli att toppa med och/eller sylt (valfri smak) att fylla dina muffins med |
Muffins och müsli i ett? Javisst! De här drömmiga läckerbitarna smakar lika bra till frukosten som till kvällsfikat. Förbered en stor sats så kan du mumsa hela veckan lång, bjuda vännerna eller frysa in till ett senare tillfälle. Som du säkert har märkt vid det här laget så älskar vi att skapa chokladdrypande recept och smaksätta våra produkter med choklad - kolla in resten av vårt sortiment för fler läckra alternativ.
Tillredning:
Smeten räcker till 10 lagom stora muffins. 1 muffin innehåller 226 kcal och 5 g protein.
- Förvärm ugnen på 180 grader.
- Blanda Instant Oats, bakpulver, kanel och kokossocker i en skål.
- Mosa bananerna i en annan skål och blanda dem med mandelmjölk och lite olja.
- Rör ihop de torra ingredienserna med de blöta tills en smidig smet uppstår.
- Fyll 10 muffinsformar med smet och toppa med lite müsli eller annan "krisp".
- Grädda under 30 minuter i ugn och genomför därefter ett stickprov för att se om dina muffins är klara.
- Tips: den som vill kan fylla sina muffins med 1 tsk sylt (i mitten av varje muffin) - på så vis får dina muffins ett härligt, krämigt, inre.
Bon appetit!