Asiatisk blomkålssallad med fänkål

Asiatisk blomkålssallad med fänkål

Smakar lika bra såväl ljummen som sval

Lätt
30 mins
Viktnedgång

Näringsvärde: per portion

Kalorier 293 kcal 75 kcal / 100 g
Kolhy­drater 18 g 5 g / 100 g
Proteiner 11 g 3 g / 100 g
Fett 18 g 4 g / 100 g

Ingredienser:
personer

1 Medelstor blomkål
1 Liten knöl fänkål
1 msk
Kokosolja
Kokosolja
69kr
(215,63 kr/1000g)
Inkl. moms & plus Leverans
1 Lime
1 Bit färsk ingefära
1 msk Sojasås
2 msk Risättika
1 msk Agavesirap
1 tsk Sesamolja
70 g Rödkål
2 Vårlökar
30 g Cashewnötter
20 g
Coconut Chips
Coconut Chips
29kr
(48,33 kr/100 g)
Inkl. moms & plus Leverans
Salt, peppar & peperoni
Ett knippe koriander (valfritt)

Sallad och ugnsbakade grönsaker, låter det knäppt? Det är det inte, det är supergott! Denna somriga variant lånar sin unika smak från Asien - ett perfekt tillägg på nästa grillfest. 

Tillredning:

Receptet räcker till 3 portionen, 1 portion innehåller 293 kcal och 11 g protein.

  1. Förvärm ugnen på 180 grader (grill).
  2. Skär blomkålen i små buketter och fänkålen i mindre bitar. 
  3. Placera bådadera på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över lite kokosolja. Krydda med salt och peppar och rör om bland grönsakerna. Grädda i ugnen under 25 minuter tills grönsakerna får en krispig, gyllenbrun, yta. 
  4. Blanda saften från lime, hackad ingefära, soja, agavesirap, risättika och sesamolja i en skål - här har du din asiatiska dressing!
  5. Strimla rödkål och vårlökar i fina strimlor. Rosta cashewnötterna i en stekpanna (utan olja) och hacka dem. 
  6. Hiva ner samtliga grönsaker i en stor skål och blanda med dressingen. Garnera med cashews, Coconut Chips och lite chili.
  7. Plocka koriandern och strö över salladen (välj en mängd du själv gillar). 
  8. Bon appetit!

vårt tips

Den här salladen kan med lätthet förvandlas till en fullvärdig måltid. Addera 100 g glasnudlar och vips så har du en matig lunch att ta med till jobbet.