Vegansk bananglass med jordnötssmör

Vegansk bananglass med jordnötssmör

Ett måste i sommarvärmen

Lätt
10 mins
Viktnedgång

Näringsvärde: per portion

Kalorier 248 kcal 125 kcal / 100 g
Kolhy­drater 35 g 18 g / 100 g
Proteiner 6 g 3 g / 100 g
Fett 8 g 4 g / 100 g

Ingredienser:
personer

4 Frysta bananer (stora)
50 ml Mandelmjölk (eller sojamjölk, havremjölk eller vatten)
2 msk
Jordnötssmör
Jordnötssmör
49kr
(19,60 kr/100g)
Inkl. moms & plus Leverans
Topping:
20 g Osaltade jordnötter
1 Nypa salt
5 g Jordnötssmör

Har du någonsin hört talas om Nana Ice Cream? Några av er känner säkert redan till hypen - glass på frysta bananer. Det enda du behöver är ett gäng bananer, en mixer och lite jordnötssmör, och vips har du trollat fram en drömmig, hälsosam, glass att smaska på i sommarsolen.

Tillredning:

Spara lite av glassen till senare eller dela med en kompis! Receptet räcker till 3 portioner.

  1. Mixa bananerna, mandelmjölken och jordnötssmöret tills du får till en krämig konsistens.
  2. Servera glassen direkt tillsammans med valfri topping.
  3. Om du vill spara glassen till senare så kan du hälla ner den i en form och toppa med hackade jordnötter, salt eller lite jordnötssmör och frysa in.
  4. Efter ungefär 1 timme i frysen så har glassen fått en perfekt konsistens. Om du låter glassen stå i frysen längre än så kan du låta den stå i rumstemperatur ett tag innan du serverar den.
  5. Smaklig måltid!

vårt tips

Du behöver inte äga en ståmixer för att laga glass på frysta bananer, en bra stavmixer går minst lika bra! En Food Processor/köksmaskin passar allra bäst tack vare sin breda mixyta.

variationer på denna svalkande (n)ICECREAM:

4 frysta bananer med ...

  1. 150 g frysta hallon
  2. 150 g frysta blåbär 
  3. 150 g fysta mangobitar 
  4. 2 msk osötat kakaopulver
  5. 1 tsk kanel