Jordnötssmör

“Veganskt, ekologiskt och fritt från tillsatsämnen”

4.6/5 2865 Omdömen
4.6 5 2865
foodspring Jordnötssmör https://d23o500odzh64r.cloudfront.net/media/catalog/product/cache/9/small_image/88x77/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/o/n/onsite_pdp_protein_cream_peanutbutter_m_1.png
 • Bio Erdnussbutter Base
 • Bio Erdnussbutter Base
Finns på lager
250 g glas
49kr
(19,60 kr/100g) Inkl. moms & plus Leverans
Eko-sigill-ikon
100 % ekologisk kvalitet
Rena ingredienser
från ekologiska odlingar
Traktor-ikon
Hållbara odlingar
Hela 350 ekologiska jordnötter i varje burk

Utan tillsatser-ikon
Utan artificiella tillsatser
Naturlig bearbetning utan färgämnen, smakämnen eller konserveringsmedel
Ingredienser

100 % jordnötter från ekologisk odling

Näringsvärde per 100 g per 15 g (1-2 matskedar)
Energi 2470 kJ / 596 kcal 371 kJ / 89,4 kcal
Fett 46 g 6,9 g
varav mättat fett 8,2 g 1,2 g
Kolhydrater 11,6 g 1,7 g
varav sockerarter 5,9 g 0,9 g
Protein 29,6 g 4,4 g
Kostfibrer 8,5 g 1,3 g
Salt 0 g 0 g
Obs!

Kom ihåg att enskilda produkter aldrig kan ersätta en balanserad kost och en sund livsstil. 

Dosering och tillagning

Jordnötssmör passar perfekt som pålägg eller som smakgivare i olika typer av maträtter. Om du är ute efter att lätta i vikt så rekommenderar vi ett sparsamt intag.  

tips

Addera 1-2 matskedar jordnötssmör i din müsli eller proteingröt till frukosten, på så vis får du till en krämigare konsistens och smak. Du kan även kombinera jordnötssmöret med vårt Whey Protein och unna din kropp en hälsosam kombination av protein och sunda fetter - toppen efter ett hård träningspass!

REKOMMENDERAD TIDPUNKT
 • Morgon
 • Kväll
Genomsnittligt kundomdöme

Peanut heaven

just delicious

1 / 1

allmän information om vårt ekologiska jordnötssmör

Nötter tillhör de mest näringsrika födoämnen vi kan få i oss och lämpar sig utmärkt som smidigt mellis, både hemma och på språng. Jordnötter är en gammal hedlig favorit och har en historia som både party-tilltugg och TV-snacks. Numera integreras jordnötter i många olika sammanhang och räknas ofta till kategorin "Functional Food". Dessa fantastiska nötter passar alltså perfekt för dig som vill göra balanserade och medvetna livsval. 

Foodsprings ekologiska jordnötssmör är extra krämigt och produceras på ett hållbart sätt. Vi rostar och granulerar hela nöten - inklusive skal. Nötternas yttersta lager är nämligen fulladdade med nyttiga näringsämnen som vi såklart gärna behåller i vårt smör. Nötterna mals ner till en mjuk och krämig massa. En enda bruk ekologiskt jordnötssmör innhåller hela 350 nötter - en svindlande tanke!

Till skillnad från andra jordnötssmör på marknaden så avstår vi från tillsatt olja och artificiella smakämnen. Vårt jordnötssmör är 100% naturligt - bara på så vis kan vi producera en kvalitativ, smakrik och helt igenom äkta produkt.


Fördelarna med ekologiskt jordnötssmör från Foodspring


 • 100% ekologiskt jordnötssmör 
 • Veganskt/vegetariskt
 • Utan tillsatt olja och salt
 • Fritt från konserveringsmedel
 • Fritt från sötningsmedel och raffinerat socker
 • Gluten- och laktosfritt

Såhär främjar vårt ekologiska jordnötssmör din hälsa

Ekologiskt jordnötssmör är en riktig multitalang när det kommer till näring. Vårt ekologiska jordnötssmör innehåller upp till 25% protein och förser kroppen med ett flertal viktiga aminosyror som ökar och bibehåller muskelmassan. Jordnötssmör är dessutom rikt på vitaminer och mineraler såsom exempelvis järn, fosfor, magnesium, kalcium, vitamin B3 och vitamin E.

Här är tre fantastiska näringsämnen som du kan hitta i vårt ekologiska jordnötssmör:

 • Kvalitativt protein och aminosyror som L-arginin
 • Magnesium, järn, vitamin B3 och vitamin E
 • Omättade och fleromättade fettsyror

Den största andelen sunda fetter utgörs av omättade och fleromättade fettsyror. Vetenskapliga studier har visat att omättade fetter från bland annat nötter, oljor och avokado är betydligt nyttigare för våra kroppar än mättat fett eller transfetter från processade livsmedel. 

Jordnötsskal innehåller dessutom OPC (oligomera proantocyanidiner) vilka räknas som antioxidanter och ser till att kroppens immunsystem håller sig starkt och intakt. 


Såhär kan du använda  vårt ekologiska jordnötssmör

Jordnötssmör passar fantastiskt fint som pålägg eller krämig ingrediens i smoothies eller proteinshaker. I kombination med exempelvis Whey Protein kan härligt runda smakkombinationer tricksas fram - bara fantasin sätter gränser!

Jordnötssmör kan även användas som topping på müsli, gröt eller pannkakor. Den som gillar indiskt eller orientaliskt bör också se till att alltid ha en burk ekologiskt jordnötssmör redo i skafferiet!

Jordnötssmör är ett extremt mångsidigt livsmedel som smakar fantastiskt tillsammans med det allra mesta. Man bör dock vara medveten om att det är en produkt som innehåller relativt mycket kalorier och fett. 1 gram näringsfetter genererar 9 kalorier vilket innebär att jordnötssmör bör användas med måtta om du exempelvis är ute efter att gå ner i vikt. Less is more.


Fördelar med ekologiskt jordnötssmör för dig som styrketränar.

Ekologiskt jordnötssmör passar extra bra som kosttillägg för dig som styrketränar. För att du ska kunna bygga muskler krävs ett överskott av kalorier. Du bör således alltid hålla en positiv energibalans för att få i dig den energi som krävs för att muskelmassan ska öka. Eftersom jordnötssmör är fullproppat med näringsämnen och sunda fetter lämpar det sig utmärkt som snack för dig som tränar regelbundet.  

Jordnötssmör innehåller kvalitativt protein, sunda fetter och ett flertal viktiga mineralämnen. Den krämiga multitalangen rymmer dessutom extra mycket kvalitativt protein och är rikt på aminosyran L-arginin - en fettsyra som är enormt viktig för näringstillförseln och har en positiv inverkan på såväl stryka som uthållighet.  


Du hittar även koncentrerade mängder zink och kalcium i jordnötssmör. Styrketräning kräver som bekant en hel del av din kropp och den som idrottar mycket är i extra stort behov av ovan nämnda mineraler. Brist kan leda till att musklerna drabbas av permanent trötthet samtidigt som benstrukturen påverkas negativt, något som kan resultera i benskörhet.

Den absolut största fördelen med jordnötssmör för dig som styrketränar är den stora mängden omättade fettsyror. Fett är nödvändigt för att kroppens hormonbalans ska hålla sig stabil. Särskilt utsöndringen av testosteron och IGF-1 främjas när du får i dig rätt sorters näringsfetter. IGF-1 gynnar i sin tur muskelcellernas tillväxt vilket  bidrar till att muskelmassan ökar. 

Tre positiva effekter av jordnötssmör vid styrketräning:


 • Högt näringsinnehåll - perfekt som snacks för dig som styrketränar
 • Rikt på aminosyran L-arginin (främjar styrka och uthållighet)
 • Rikt på sunda fettsyror som reglerar den anaboliska hormonbalansen (testosteron och IGF-1)


Vem passar vårt ekologiska jordnötssmör?

Vårt ekologiska jornötssmör passar alla som strävar efter att hålla en balanserad och medveten kosthållning, och alla som älskar jordnötter såklart! Jordnötssmör är verkligen ett livsmedel som passar alla eftersom det går att använda på så otroligt många olika sätt - i smoothies, shaker, såser eller gröt och müsli. 

Jordnötssmör passar även dig som idrottar mycket och är på jakt efter en kaloririk produkt som främjar muskeltillväxten. Jordnötssmör innehåller mycket av det som en kropp i rörelse behöver: kvalitativt protein, sunda fetter, viktiga vitaminer och nödvändiga mineraler.


Vad utmärker egentligen ett ekologiskt jordnötssmör?

Ekologiskt jordnötssmör har vanligtvis en lite intensivare smak än den "vanliga" varianten. Det beror främst på tillverkningsprocessen. Avsaknaden av onödiga tillsatser såsom oljor, socker, smakämnen och konserveringsmedel kan bara uppnås om produktionen är 100% miljöanpassad. Bara ett ekologiskt jordnötssmör uppfyller kraven på en fullständig näringsprofil som är helt och hållet fri från skadliga bekämpningsmedel. En medveten konsument bör därför alltid se till att välja ett ekologiskt jordnötssmör, både för hälsan och miljöns skull.

foodsprings ekologiska jordnötssmör utvinns av organiska jordnötter som rostas naturligt - med skal och allt. Därefter granuleras nötterna till en sammetslen, mjuk, kräm med en intensiv och karakteristisk smak. Ett äkta ekologiskt jordnötssmör utan onödiga tillsatser alltså.

Vanliga frågor
Varför använder ni hela jordnötter?

Motfråga: Varför skulle vi inte använda hela jordnötter? I skalet kring jordnöten finns värdefulla näringsämnen, som ger en extra näringsdos. Dessutom är de orsaken till den mycket intensiva smakupplevelse som vårt jordnötssmör erbjuder. Därför sammanför det allra bästa vi kan få i denna förpackning: nötter och skal. Varken mer eller mindre.

Vad innebär ekologisk kvalitet för jordnötssmör?

Jordnötssmör av ekologisk kvalitet är en garanti för en naturlig hantering av råvaran och att det inte förekommit konstgjorda tillsatser eller bestrålning av jordnötterna. Att genteknik inte använts är en självklarhet för oss.

Varför använder ni inga konstgjorda tillsatser?

För oss innebär premiumkvalitet naturlig smak utan konstgjorda tillsatser. Därför använder vi inte smakförstärkare såsom socker, salt eller olja i vårt jordnötssmör.

Varför använder ni så mycket jordnötter?

För en burk med jordnötssmör går det åt 350 hela jordnötter inklusive hinna. På så sätt uppnår vi ett högt näringsvärde och helt naturlig smak. Då behövs inga smakförstärkare.

Hur kan jag på bästa sätt använda jordnötssmöret?

Jordnötssmör är perfekt att bre på smörgåsen, som ett proteinrikt snacks eller som en del i en näringsrik smoothie. Det passar också bra som bas i en mustig sås, eller som toppning på pannkakor eller müsli och det höjer matens proteinhalt.

Den perfekta kompletteringen
Kokosolja
Kokosolja
En mångsidig produkt som kan användas både till matlagning och hudvård
69kr
Nötter och bär
Nötter och bär
Utvalda nötter och bär
49kr
Vita chiafrön
Vita chiafrön
Fitness-superfood
79kr