Nötter & Bär Mix 8-Pack

“Utvalda nötter och bär”

4.2/5 29 Omdömen
4.2 5 29
foodspring Nötter & Bär Mix 8-Pack https://d23o500odzh64r.cloudfront.net/media/catalog/product/cache/9/small_image/88x77/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/e/g/egg_00008_beutelklein_nuesse-beeren_multi_desktop_308x310_1.png
Nötter & Bär Mix 8-Pack
Ej tillgänglig
8 x 80 g
392kr 349kr
(54,53 kr/100 g) Inkl. moms & plus Leverans
Hållbarhet-ikon
Hållbar och naturlig
Ingen bestrålning eller kemisk behandling
Rawfood-ikon
Rawfood-kvalitet
Obehandlade, oblancherade, osötade*
Bio-sigill
100 % ekologisk kvalitet
Från hållbar och ekologisk odling
Utmärkelse för bästa kvalitet
Högvärdigt urval
Utan billigt fyllnadsmaterial som russin
Tratt-ikon
Utan artificiella tillsatser
Inga smakämnen och smakförstärkare
Ingredienser

Cashewnötter*, physalis*,mandel*, surkörsbär*, mullbär*, paranötter*, pistaschmandlar*, macadamianötter*, gojibär*, valnötskärnor*

* från kontrollerad ekologisk odling

Näringsvärde per 100 g
Energi 2065 kJ / 496 kcal
Fett 32,5 g
varav mättat fett 5,6 g
Kolhydrater 34,3 g
varav sockerarter 28,6 g
Kostfibrer 7,4 g
Protein 13,1 g
Salt 0,1 g
Obs!

Det är viktigt med en varierad och balanserad kost samt en sund livsstil.

Dosering och tillredning

Nötter och bär är de bästa snacksen för emellanåt och du kan alltid njuta av dem. En handfull nöt och bär stillar hungern främst på kvällen och ger värdefull energi efter en ansträngande dag. Under en diet skall nöt- och bärblandningen intas måttligt på grund av dess relativt höga kalorihalt.

Vårt tips

Lägg 2-3 matskedar nöt- och bärblandning på morgonen i flingor eller gröt. Det ger en balanserad samt knaprig frukost och den nödvändiga energi för en bra start på dagen.

Rekommenderad tidpunkt
  • På kvällen
  • Efter träningen
Genomsnittligt kundomdöme
Inga recensioner på Svenska finns tillgängliga.
Vanliga frågor
Vad innebär nöt- och bärblandning av ekologisk kvalitet?

En nöt- och bärblandning i 100 % ekologisk kvalitet garanterar en naturlig tillverkning utan bestrålning eller användning av kemiska tillsatser. Tack vare den ekologiska kvaliteten bibehålls dessutom maximalt näringsvärde i bär och nötter.

På vilket sätt skiljer det sig från vanliga frukt- och nötblandningar?

I vanliga frukt- och nötblandningar används ofta en stor andel produkter av sämre kvalitet såsom russin eller andra druvprodukter. Dessutom är dessa blandningar tillverkade med konstgjorda tillsatser, med tillsatt salt och/eller socker. Med denna unika kombination av 100 % naturliga nötter och bär av hög kvalitet tar vi medvetet avstånd från blandningar av sämre kvalitet och höjer ribban inom nöt- och bärsegmentet.

Varför ska jag betala 5 euro för en nöt- och bärblandning?

Helt enkelt för att vi erbjuder dig de bästa nötterna och bären från hela världen. Vi undviker inte bara billiga utfyllnadsprodukter såsom russin, utan har också gjort det till vår uppgift att uteslutande använda de mest näringsrika och exklusiva råvarorna. Till exempel de dyraste pistagemandlarna som finns, från Iran. Eller nötternas drottning: macadamianöten.

Varför är macadamianöten ”nötternas drottning”?

Dess kärna är näringsrik och milt krämig, på utsidan påminner den snarare om en kastanj. Den brukar kallas ”nötternas drottning”. Det är inte för intet som macadamianöten är så omtyckt och den brukar kallas världens dyraste nöt. Odlingen och förädlingen är mycket kostsam. Skalet är nämligen så hårt att du inte ens kan knäcka det med en vanlig nötknäppare. Men det är ett bra tillskott i vår mix.

Varför är pistagemandlar från Iran så speciella?

Ursprungligen kommer pistagemandeln från Persien och Afghanistan samt det som idag heter Iran. Redan kring 300-talet f.Kr. odlas pistagemandel där. Förutsättningarna i klimat och geografi är så bra att vi är helt säkra på att pistagemandlarna från Iran är bäst i sin klass.

Vad är egentligen en paranöt?

Paranöten har oförtjänt dålig spridning hos oss. Det tycker vi är synd. Paranöten är nämligen med god marginal det livsmedel som erbjuder störst andel selen. Spårämnet selen behövs i cellerna för att förebygga fria radikaler. Och selen är också en viktig beståndsdel i viktiga enzymer. Du kommer att märka att paranöten inte bara smakar gott, den är en näringsfysiologisk delikatess. Och man får förstås inte glömma bort paranöteffekten. Det kallas det fenomen som innebär att de stora delarna alltid hamnar överst när man skakar en förpackning. Det betyder att om du skakar din Nöt- och bärblandning kommer du säkert att hitta en paranöt allra överst.

Den perfekta kompletteringen
Vita chiafrön
Vita chiafrön
Fitness-superfood
79kr