Nött- och bärurval definierad på nytt
Vår nött- och bärblandning är enastående. Gynnsamma russin som fyllnadsmedel? Söker du förgivet hos oss. Alla som är noga med vad de äter ställer också höga krav på näringstäthet. Din kropp kommer att tacka dig för kicken med högvärdiga proteiner, väsentliga fettsyror och vitaminer.
- Bäst lämpad som snacks för resor eller på jobbet
- Ger musklerna högvärdiga proteiner
- Rik på flerfaldigt omättade fettsyror
Våra bästa värden.
Protein
omättade Fettsyror
Kostfibrer
Allt mini.
Förutom kvaliteten.
Ett till studentfoder? Långt därifrån. Vårt urval lever på högvärdiga nötter och bär. Vi har medvetet valt råämnen som hjälper dig att stanna i toppform. Varje enskilda nöt och varje bär har sin egen nytta.
Den osedvanliga smakupplevelsen från samspelet mellan nötternas sötma och frukternas syra kommer att överraska din gom. Det lysande färgspelet kommer att hänföra dina ögon. Och den fullständiga näringsprofilen kommer att försätta din kropp på en ny nivå.

Gott. Sund. 100 % ekologiskt.

Våra nötter och bär är ekologiskt certifierade enligt de mest stränga kriterier. Råämnen från ekologisk odling är inte bara utan pesticider, utan erbjuder en fullt smakupplevelse även utan andra tillsatser. Vi avstår från tillsatser, billigt fyllnadsmaterial och användning av pesticider. Varför? Eftersom vi vill erbjuda bästa smak och optimal näringsprofil.

Litet urval. Stor nytta.

Cashewnötter
Protein - försörjer musklerna.

Gojibär
Järn - för formen.

Selen - bidrar till att ge näring till kroppen

Fysalis
Fosfor - viktig för ben och tänder.

Valnötter
Omega 3 - hjälper cellerna vid det dagliga arbetet.

Macadamianöt
L-arginin - mer kraft och uthållighet.

Mullbär
Vitaminer - för hälsan.

Pistaschmandel
Vitamin E - stödjer immunförsvaret.

Mandlar
Kalcium - för ett sunt skelett.

Surkörsbär
Surkörsbär Kalium - fyller på glykogenreserverna.
* Innehåller naturligt socker.
Cashewnötter*, physalis*,mandel*, surkörsbär*, mullbär*, paranötter*, pistaschmandlar*, macadamianötter*, gojibär*, valnötskärnor*
* från kontrollerad ekologisk odling
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi | 2065 kJ / 496 kcal |
Fett | 32,5 g |
varav mättat fett | 5,6 g |
Kolhydrater | 34,3 g |
varav sockerarter | 28,6 g |
Kostfibrer | 7,4 g |
Protein | 13,1 g |
Salt | 0,1 g |
Det är viktigt med en varierad och balanserad kost samt en sund livsstil.
Nötter och bär är de bästa snacksen för emellanåt och du kan alltid njuta av dem. En handfull nöt och bär stillar hungern främst på kvällen och ger värdefull energi efter en ansträngande dag. Under en diet skall nöt- och bärblandningen intas måttligt på grund av dess relativt höga kalorihalt.
Lägg 2-3 matskedar nöt- och bärblandning på morgonen i flingor eller gröt. Det ger en balanserad samt knaprig frukost och den nödvändiga energi för en bra start på dagen.
- På kvällen
- Efter träningen
Vanliga frågor
En nöt- och bärblandning i 100 % ekologisk kvalitet garanterar en naturlig tillverkning utan bestrålning eller användning av kemiska tillsatser. Tack vare den ekologiska kvaliteten bibehålls dessutom maximalt näringsvärde i bär och nötter.
I vanliga frukt- och nötblandningar används ofta en stor andel produkter av sämre kvalitet såsom russin eller andra druvprodukter. Dessutom är dessa blandningar tillverkade med konstgjorda tillsatser, med tillsatt salt och/eller socker. Med denna unika kombination av 100 % naturliga nötter och bär av hög kvalitet tar vi medvetet avstånd från blandningar av sämre kvalitet och höjer ribban inom nöt- och bärsegmentet.
Helt enkelt för att vi erbjuder dig de bästa nötterna och bären från hela världen. Vi undviker inte bara billiga utfyllnadsprodukter såsom russin, utan har också gjort det till vår uppgift att uteslutande använda de mest näringsrika och exklusiva råvarorna. Till exempel de dyraste pistagemandlarna som finns, från Iran. Eller nötternas drottning: macadamianöten.
Dess kärna är näringsrik och milt krämig, på utsidan påminner den snarare om en kastanj. Den brukar kallas ”nötternas drottning”. Det är inte för intet som macadamianöten är så omtyckt och den brukar kallas världens dyraste nöt. Odlingen och förädlingen är mycket kostsam. Skalet är nämligen så hårt att du inte ens kan knäcka det med en vanlig nötknäppare. Men det är ett bra tillskott i vår mix.
Ursprungligen kommer pistagemandeln från Persien och Afghanistan samt det som idag heter Iran. Redan kring 300-talet f.Kr. odlas pistagemandel där. Förutsättningarna i klimat och geografi är så bra att vi är helt säkra på att pistagemandlarna från Iran är bäst i sin klass.
Paranöten har oförtjänt dålig spridning hos oss. Det tycker vi är synd. Paranöten är nämligen med god marginal det livsmedel som erbjuder störst andel selen. Spårämnet selen behövs i cellerna för att förebygga fria radikaler. Och selen är också en viktig beståndsdel i viktiga enzymer. Du kommer att märka att paranöten inte bara smakar gott, den är en näringsfysiologisk delikatess. Och man får förstås inte glömma bort paranöteffekten. Det kallas det fenomen som innebär att de stora delarna alltid hamnar överst när man skakar en förpackning. Det betyder att om du skakar din Nöt- och bärblandning kommer du säkert att hitta en paranöt allra överst.