Proteingröt

“Frukost för dina muskler”

2657 Omdömen
  • Proteingröt
  • Proteingröt
Ej tillgänglig
400 g burk
149kr
(354,76 kr/1 kg) Inkl. moms & plus Leverans
  • 10% rabatt mottagen
  • Dina kommande beställningar läggs automatiskt var 4:e vecka
  • Du kan alltid justera prenumerationsintervallen i din varukorg
Tyskland-ikon
Sojaprotein ur hållbar odling
Förädling från familjeföretaget Hofgut Storzeln vid Bodensjön
Klock-ikon
Klar på 3 minuter
Utan att koka, utan mikrovågsugn
Muskelökning-ikon
Full proteinhalt
3 x mer protein än vanlig gröt
Eko-logga
Soja av 100 % ekologisk kvalitet
Från kontrollerad ekologisk odling
Smak-ikon
Naturliga smakämnen
För en hållbar och nyttig njutning
Ingredienser

Fettfria sojagryn*,mjölkpulver*, havregryn*, rörsocker*, fettfrittsojamjöl*, frystorkade äpplen* 10 %, naturliga smakämnen, förtjockningsmedel: guarkärnmjöl*, surhetsreglerande medel: Citronsyra, malen kanel* (0,4 %) 

*från kontrollerad ekologisk odling, EU-kontrollsystem

Näringsvärde per 100 g per 60 g
Energi 1548 kJ / 368 kcal 929 kJ / 221 kcal
Fett 7,6 g 4,6 g
varav mättat fett 2,1 g 1,3 g
Kolhydrater 33,4 g 20 g
varav sockerarter 24,3 g 14,6 g
Kostfibrer 13,5 g 8,1 g
Protein 33,5 g 20,1 g
Salt 0,2 g 0,1 g
Obs!

Det är viktigt med en varierad och balanserad kost samt en sund livsstil.

Dosering och tillredning

Skaka burken väl innan du serverar. Rör sedan ner 60 g (ca 6 matskedar) gröt i 1,2 dl hett vatten, låt stå i 3-5 minuter och rör om då och då.

Vårt gröt-tips

Proteingröten kan smaksättas med smarriga nötter eller frukter. För att få en extra energikick på morgonen kan du blanda ner gojibär eller chiafrön i proteingröten.

Rekommenderad tidpunkt
  • På morgonen
Genomsnittligt kundomdöme

Proteingröt

Jag måste säga att jag blev positivt överraskad, har aldrig gillat gröt i hela mitt liv men provade denna och det är så himla god! Har denna med lite mjölk, en sked jordnötssmör och en banan till frukost och man håller sig jättebra. Det enda negativa är ju att den tar slut snabbt och jag skulle vilja ha större förpackning!

Widerlich

Habe eine Packung Gratis bekommen und so probieren können. 3 Löffel davon probiert, den Rest in den Müll. Es schmeckt sowas von widerlich und künstlich. Kann die Guten Bewertungen hier nicht nachvollziehen.

1 / 1
Vanliga frågor
Påverkar soja mina hormoner?

Soja innehåller naturligt fytoöstrogen. Det är en vanlig missuppfattning att det handlar om ett hormon, men egentligen är det sekundära vegetabiliska ämnen som i sin struktur liknar det kvinnliga könshormonet 17-ß-östradiol. Att en måttlig konsumtion av soja påverkar hormonnivåerna är inte vetenskapligt helt belagt. Till vår Proteingröt använder vi preventivt sojaflingor där fytoöstrogenhalten minskats med ca 90 % genom en naturlig behandling.

Hur uppstår den höga proteinhalten?

På gården Hofgut Storzeln har man tack vare sina speciella tillverkningsmetoder för sojaproteinflingor utvecklat ett sätt att höja proteinhalten i vår Proteingröt med mer än 30 %.

Varför använder ni soja från Bodensjön?

Traditionellt odlas soja i monokulturer där pesticider används, vilket inte bara är skadligt för miljön, utan också för din kropp. Det vill vi inte bidra till. Därför ställer vi maximalt höga kvalitetskrav när vi väljer ut våra råvaror. Gården Hofgut Storzeln imponerade på oss genom sin innovativa tillverkningsprocess och den lokalt odlade sojan, och har därför blivit en pålitlig samarbetspartner till oss.

Använder ni konstgjorda smakämnen till gröten?

Nej. Till vår Proteingröt använder vi enbart äkta råvaror av hög kvalitet och naturliga smakämnen. Därför finns det fruktbitar i gröten i smakerna äpple/kanel och skogsbär.