Kokosolja

“En riktig allroundtalang för både köket och kroppen”

519 Omdömen
  • Bio Kokosöl
Finns på lager
320 g glas
69kr
Inkl. moms (215,63 kr/1000g)
- 10% rabatt
Fair Trade-ikon
Från rättvis handel
Kokosnötter skördade för hand
från Filippinerna
Avokado med kärna - ikon
Nyttiga fettsyror
Hög andel nyttig
laurinsyra och MCT-fettsyror
Vegan-ikon
Vegan- & rawfoodkvalitet
Minimal bearbetning för maximalt näringsvärde - 100 % vegansk
Utan tillsatser-ikon
Utan artificiella tillsatser
Ej raffinerat, härdat eller deodoriserat
Ekologisk-sigill-ikon
100 % ekologisk kvalitet
Från kontrollerad ekologisk odling
Ingredienser

100 % oraffinerad kokosolja/-fett*

* från kontrollerad ekologisk odling

Näringsvärde per 100 g
Energi 3683 kj / 896 kcal
Fett 99 g
varav mättat fett 93 g
Kolhydrater <0,1 g
varav sockerarter <0,1 g
Kostfibrer <0,1 g
Protein <0,1 g
Salt <0,025 g
Obs!

Det är viktigt med en varierad och balanserad kost samt en sund livsstil.

Dosering och tillredning

Kokosoljan är mycket dryg, det räcker med endast en tesked eller en knivsudd. Kokosolja börjar smälta vid ungefär 28 °C och kan användas för bakning och matlagning. Kan förvaras vid rumstemperatur. På så sätt får kokosoljan en bredbar till flytande konsistens och är extra lätt att dosera. Vid stekning är den ekologiska kokosoljan stabil upp till 200 °C. Hettar man upp oljan till över 200 °C kan kvaliteten påverkas negativt och därför bör man undvika detta. 

Vårt tips

Kokosoljan ger rätterna en speciell exotisk smak jämfört med vanliga oljor. Du kan använda kokosoljan som en mångsidig och näringsrik olja både när du bakar och lagar mat, men även för att smaksätta sallader eller som alternativ till smör eller margarin på smörgåsen.

Rekommenderad tidpunkt
  • På morgonen
  • På kvällen
Genomsnittligt kundomdöme
519 Omdömen
Inga recensioner på Svenska finns tillgängliga.
Vanliga frågor
Varför ska jag välja Kokosolja från foodspring?

Vi använder inte bara ekologiska råvaror av högsta kvalitet, utan lägger också stor vikt vid noggrann bearbetning och skonsam hantering, från skörd till förpackning. För att kunna leva upp till dessa högt ställda krav samarbetar vi med erfarna kokosnötsodlare och skördemedarbetare som utbildats av oss. Med en speciell teknik skördas de mogna kokosnötterna och bearbetas för hand inom en timme efter skörd, för att garantera maximal färskhet. Kokosolja från foodspring är jungfruolja, kallpressad, ohärdad, oblekt och inte deodoriserad. Den utmärker sig genom att hålla högsta rawfood-kvalitet och hög andel laurinsyra. Som ett bevis på den höga kvaliteten bär vår Kokosolja EU:s ekostämpel.

Vilka fördelar innebär det att använda Kokosolja vid stekning?

På grund av sin aromatiska smak och doft lämpar sig Kokosolja utmärkt till stekning. Kokosoljans höga rykpunkt beror på den stabila förbindelsen utan att oxidationsprocessen startar i förtid.

Vad är fördelarna med den höga andelen laurinsyra?

Laurinsyra är en riktig energibomb för vår kropp och fungerar som ett kraftverk för cellerna. Tillräcklig tillgång till laurinsyra är dessutom viktig för att skydda lipidmembranet. Därmed stöttas immunförsvaret.

Vad innebär Kokosolja av ekologisk kvalitet?

Kokosolja av ekologisk kvalitet innebär en extra skonsam framställning enligt de strängaste ekologiska riktlinjerna. Kokosnötterna skördas och bearbetas för hand. Dessutom får de inte behandlas med tillsatser.

Vad innebär rättvis handel för er?

Vi tar rättvis handel på allvar. Därför samarbetar vi endast med noggrant utvalda partner. Våra småbönder arbetar enligt stränga ekologiska riktlinjer för att kunna säkerställa en ansvarsfull hantering av naturens resurser. Eftersom kvaliteten i Kokosolja från foodspring kommer sig av omsorgsfullt arbete för hand utbildas inhemska medarbetare från områdena kring kokosplantagen till skördehjälp och involveras i arbetet på plantagen. På det sättet kan de dra nytta av produktionen av foodsprings Kokosolja, både ekonomiskt och socialt.