Supersaftiga, superkrispiga, supersnacks av kokos.
Packad med värdefulla fettsyror, högkvalitativa fibrer och helt enkelt ojämförligt, tropiskt utsökt. Men har du någonsin försökt att knäcka en kokosnöt själv? Vi gör det åt dig. Och bara de bästa kokosnötterna. Våra Coconut Chips hamnar i påsen när de är nyskördade, skurna i fina strimlor och naturligtvis utan tillsatt socker. Den absolut bästa kokosnjutningen. På morgonen i gröten eller efter träningen som de är.
- Skivor av nyskördade kokosnötter som är
- fulla av nyttiga fettsyror.
- Ett perfekt rawfood-snacks

Kokosfriska näringsämnen.
Ända upp till kanten.

Solmogna, saftigt friska och fulla av näringsämnen. Våra kokosnötter har det bästa fruktköttet som vi varsamt bearbetar till Coconut Chips. Kokosnötterna är så bra att vi till och med låter skalet sitta kvar och därför är de packade med högkvalitativa fettsyror och fibrer. Självklart i bästa rawfood- och ekologiska kvalitet.
För byxfickan eller träningsväskan. Coco 2 go.


En ingrediens – oändligt många möjligheter.

Protein-kokos-risgrynsgröt

Kokos-currysoppa med kikärtor

Choklad-kokoskaka i kopp

Proteingröt med kokos
Protein-kokos-risgrynsgröt
Kokos-currysoppa
Choklad-kokoskaka i kopp
Proteingröt med kokos
Sött eller kryddigt? Du behöver inte välja. Våra Coconut Chips kan du äta som snacks, strö över gröten eller müslin, eller använda i helt nya recept. Låt dig inspireras.
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi | 2805 kJ/670 kcal |
Fett | 65 g |
varav mättat fett | 57 |
Kolhydrater | 7,4 g |
varav sockerarter | 7,4 g |
Protein | 6,7 g |
Salt | 0,09 g |
Du bestämmer själv hur du helst vill äta våra Coconut Chips. Som energikick efter träningen, till müslin på morgonen, eller i otaliga söta och smakfulla rätter som kan behöva en tropisk touch. Låt dig inspireras av våra recept.
- Som mellanmål
Våra favoritrecept

Choklad-kokoskaka i kopp
Näringsvärde per 100 g: 342 kcal, 10 g protein, 25 g kolhydrater, 21 g fett
Per koppkaka: 513 kcal, 15 g protein, 37 g kolhydrater, 31 g fett
- För 1 koppkaka:
- 1 tsk kokosolja
- 2 tsk honung eller agavesirap
- 1 ägg
- 2 msk fullkornsdinkelmjöl
- 1 msk kakaopulver, osötat
- 1/3 tsk bakpulver
- 20 g Coconut Chips från foodspring
- Värm kokosoljan i en värmebeständig kopp i mikrovågsugnen i några sekunder så att den blir flytande. Låt den svalna lite efteråt.
- Tillsätt honungen och ägget och blanda alla ingredienser väl.
- Tillsätt även mjöl, kakao- och bakpulver och blanda allt tills det blir en slät smet. Ta hälften av Coconut Chipsen, dela dem med handen och lägg i smeten.
- Grädda koppkakan 1–1 ½ minut i mikrovågsugnen på 900 watt.
Har du ingen mikrovågsugn, eller vill inte använda den? Självklart kan du även tillaga koppkakan i ugnen. Grädda i 20-25 minuter på 180°C. Tänk på att använda en värmebeständig kopp i keramik.

Protein-kokos-risgrynsgröt
Näringsvärde per 100 g: 104 kcal, 7 g protein, 9 g kolhydrater, 3 g fett
Per portion: 327 kcal, 21 g protein, 28 g kolhydrater, 11 g fett
- För 2 portioner:
- 100 g risgryn för gröt
- 400 ml mjölk (1,5 % fett)
- 30 g Whey Protein Cocos Crisp från foodspring
- 20 g Coconut Chips från foodspring
- kanel och frukt efter önskemål
- Häll mjölken i en kastrull och blanda i lite kanel. Koka upp försiktigt.
- Tillsätt risgrynen och låt svälla på svag värme. Rör om då och då så att inget bränner fast.
- Efter 25–30 minuter är risgrynen klara. Ditt Whey Protein och Coconut Chipsen kan tillsättas redan efter 20 minuter. Om det behövs kan du hälla på lite mer mjölk.
- Servera risgrynsgröten med de resterande Coconut Chipsen, frukt och lite kanel.

Kokos-currysoppa med kikärtor
Näringsvärde per 100 g: 87 kcal, 2 g protein, 5 g kolhydrater, 6 g fett
Per portion: 381 kcal, 7 g protein, 21 g kolhydrater, 27 g fett
- För 2 portioner:
- 100 g kikärtor, kokade
- 250 g morötter
- 1 lök
- 1 liten bit ingefära
- 1 tsk kokosolja
- 300 ml grönsaksbuljong
- 100 g kokosmjölk
- 1 tsk kokosolja
- 30 g Coconut Chips från foodspring
- Salt, peppar, curry, paprika
- Värm upp ugnen till 180°C på över- och undervärme.
- Fördela kikärtorna på en bakplåt och strö över salt, curry och paprika. Rosta i ca 15 minuter.
- Skär morötterna i bitar. Finhacka vitlök och ingefära.
- Smält kokosoljan i en kastrull och stek vitlöken och ingefäran i den en kort stund. Tillsätt morötterna.
- Häll i grönsaksbuljong och låt sjuda på medelvärme i 10–15 minuter, till morötterna är mjuka.
- Krydda med salt, peppar, curry och paprika efter smak. Blanda i kokosmjölk.
- Mixa soppan tills den är slät och garnera med de rostade kikärtorna och Coconut Chips.
Vanliga frågor
Fett är inte detsamma som fett. Våra Coconut Chips har ett naturligt innehåll av framför allt MCT-fettsyror, en utmärkt energikälla som du direkt omvandlar till ren kraft.
Vi använder bara de bästa kokosnötterna. Självklart från 100 % ekologisk odling. Kemisk-syntetiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel? Absolut inte.* Vi använder inte ens något tillsatt socker. Då kan din kropp till fullo koncentrera sig helt på kokosnötens värdefulla näringsämnen. Förpackas försiktigt nyskördade. Så krispiga och saftiga, som inga andra.
Naturligtvis! Våra kokosnötter kommer från Sri Lanka, och i det tropiska klimatet mognar nötterna perfekt. Självklart från 100 % ekologisk odling. Skonsamt skördade och förpackade. Saftiga. Knapriga. Småät utan dåligt samvete.
Det är kanten som gör kokosnöten riktigt intressant eftersom den ger våra chips en ordentlig knaprighet och är fullproppad med massor av viktiga fibrer. Och vem vill tänka på hunger när en naturlig kokosnöt på orörda söderhavsstränder ger en mycket trevligare bild.