Daily Vitamins

“Skräddarsydd multivitamin som täcker dagsbehovet av vitaminer och mineraler.”

4.6/5 676 Omdömen
4.6 5 676
foodspring Daily Vitamins https://d23o500odzh64r.cloudfront.net/media/catalog/product/cache/9/small_image/88x77/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/6/160208-kldosen-dailyvitamins_1_4.png
Daily Vitamins Dose
Finns på lager
100 kapslar (68 g)
249kr
(366,18 kr/100 g) Inkl. moms & plus Leverans
Vegan-ikon
Veganska kapslar
Tillverkade av vegetabilisk cellulosafiber
Kvalitetsodling-ikon
Kvalitativ odling
Färska frukter och grönsaker från kollektiva jordbruk
Skonande-ikon
Skonsam produktion
Som bidrar till optimalt vitamininnehåll
Äppel-ikon
Täcker dagsbehovet
Närande ämnen som täcker kroppens dagsbehov av vitaminer
Tyskland-ikon
Tillverkade i Tyskland
Noggrant utvalda och varsamt bearbetade råvaror
Ingredienser

Vegetabiliska extrakt och pulver (broccolipulver, broccoli-kimkoncentrat, tomatpulver, morotspulver, spenatpulver, grönkålspulver, brysselkålspulver, lökextrakt, maltodextrin, stärkelse, emulgeringslecitin), äppelpektin, cellulosa (till kapseln), fruktkonserver och fruktpulver (druvpulver, vindruvskärnextrakt, vilda blåbärspulver, vilda blåbärsextrakt, hallonpulver, hallonfrökoncentrat, tranbärspulver, plommonpulver, körsbärspulver, blåbärspulver, blåbärsextrakt, jordgubbspulver, kiseldioxid mot kakande medel), spirulinaalpulver, L-askorbinsyra, d-alfa-tokoferylacetat, antikockermedel (magnesiumstearat, kiseldioxid), äppelpulver (maltodextrin, äpplejuice-koncentrat, äppelpuré, surhetsreglerande citronsyra, apelsinpulver (apelsinjuice-koncentrat, maltodextrin, syrhetsregulator citronsyra), nikotinamid, kalcium-D-pantotenat, pyridoxinhydroklorid, riboflavin, tiaminmononitrat, retinylacetat, pteroylmonoglutaminsyra, D-biotin, cholecalciferol, cyanokobalamin)

Information

Kosttillskott för dagligt intag

Särskilda ingredienser per portion
Grönsaksextrakt och -pulver 360 mg
Fruktextrakt och -pulver 160 mg
varav polyphenole 48 mg
Äppelpulver 20 mg
Apelsinpulver 20 mg
Algpulver från spirulina 100 mg
Äppelpektin 200 mg
Vitaminer per portion NRV1
Vitamin A 800 µg 100 %
Vitamin D 5,0 µg 100 %
Vitamin E 12 mg 100 %
Vitamin C 80 mg 100 %
Vitamin B1 1,1 mg 100 %
Vitamin B2 1,4 mg 100 %
Vitamin B6 1,4 mg 100 %
Vitamin B12 2,5 µg 100 %
Niacin 16 mg 100 %
Pantotensyra 6,0 mg 100 %
Folsyra 200 µg 100 %
Biotin 50 µg 100 %

1I procent av referensvärdet för dagligt intag (= referensvärden för näringsinnehåll).

Obs!

Kosttillskott ersätter inte en balanserad och varierad kost eller en sund livsstil. Det rekommenderade dagsintaget bör inte överskridas. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Dosering

2 kapslar (1 portion) dagligen tillsammans med lite vätska.

tips!

Eftersom kroppen inte kan lagra vissa vitaminer och mineraler så avlägsnas överskottet på naturlig väg. Vi rekommenderar därför att du tar en kapsel på morgonen och två på kvällen om du är orolig för brist. 

När bör jag ta mina Daily vitamins?
  • Morgon
  • Kväll
Genomsnittligt kundomdöme
Inga recensioner på Svenska finns tillgängliga.
Vanliga frågor
Varför ska jag välja Daily Vitamins från foodspring?

I de flesta vitamintillskott används endast syntetiskt tillverkade vitaminer. Dessa framställs kemiskt i laboratorium för att efterlikna sina naturliga förebilder. På det sättet kan kvaliteten aldrig bli lika hög som hos naturliga vitaminer. I våra Daily Vitamins använder vi extrakt från riktiga frukter och grönsaker i utvinningen av näringsämnen. Genom många olika råvarukällor skapar vi en optimal mix av alla essentiella vitaminer.

Ersätter Daily Vitamins frukt och grönsaker?

I vår dagliga kundrådgivning är vårt huvudfokus att belysa och förklara vad en sund och balanserad kost innebär. Då spelar intaget av frukt och grönsaker en viktig roll. Daily Vitamins har till uppgift att förse kroppen med en optimal vitaminmängd varje dag. Naturligtvis ska färsk frukt och grönt finnas på menyn även fortsättningsvis.

Varför använder ni riktiga vitaminer från frukt och grönsaker?

Konstgjorda vitaminer framställs i laboratorium för att efterlikna sina naturliga förebilder. På det sättet uppstår till exempel en kemisk ”tvilling” till vitamin C, som finns i apelsiner. En 1:1-modell lyckas dock inte alltid på molekylär nivå. Studier visar att vår kropp kan skilja på konstgjorda och naturliga vitaminer, och att den har betydligt lättare att ta upp de naturliga vitaminerna. För att garantera att naturlighet och biotillgänglighet når högsta möjliga nivå använder vi därför skonsamt utvunna vitaminer från färska frukter och grönsaker.

Är pesticider i frukt- och grönsaksodlingarna skadliga?

Den intensiva användningen av kemiska pesticider påverkar vår hälsa. Rester från pesticiderna är giftiga för kroppen och innebär en extra belastning. Dessutom utsätts de som arbetar i jordbruket för stor hälsopåverkan vid intensiv användning av pesticider samtidigt som denna kemiska påverkan är väldigt negativ för marken och miljön. För hälsans, människornas och miljöns skull väljer vi därför frukt och grönsaker från hållbara kollektivjordbruk, som inte använder pesticider i odlingen.

Är Daily Vitamins från foodspring veganska?

Våra kapselhöljen består till 100 % av naturlig cellulosa som kan växa upp igen. Vi tar avstånd från billiga kapselhöljen av gelatin och använder genomgående naturliga råvaror av hög kvalitet.