Ein dunkelhäutiger Mann und zwei Frauen stehen in einer Turnhalle

foodsprings egen Coach 

Tips från coachen - nu kör vi!

Välkommen till vår träningscoach, vad kul att du har hittat hit in! Med hjälp av informativa artiklar kring kost och träning, praktiska tips och utförliga träningsprogram så hoppas vi på att motivera, peppa och stärka dig i din träningsvardag.

Vår Coach innehåller allt du behöver veta för att komma igång med din träning, kost och hälsa; fakta och informativ undervisning blandas med praktiska tips och nyttiga recept som får det att vattnas i munnen. Vi försöker att hålla en ton som är lätt att ta till sig, oavsett om du har tränat länge, precis kommit igång eller fortfarande befinner dig i förberedelsefasen.

Allt om kost och näring

En medveten kosthållning är inte bara viktigt för dig som vill gå ner i vikt, tona kroppen eller öka i muskelmassa - det är en förutsättning för alla som vill må bra och främja hälsan generellt. Den som har försökt att förändra sina matvanor vet dock att det inte alltid är helt lätt att veta i vilken ände man ska börja, variationerna är många och dieterna kommer och går i rask takt.

Vår coach hjälper dig att hitta en kosthållning som passar just din livsstil och dina behov. Under kategorin näring A-Z har vi samlat information kring viktiga vitaminer och mineraler. Näringscoachen är full av praktiska tips och tricks kring kost och näring och i våra skräddarsydda kostscheman samsas genomtänkta kostkombinationer avsedda för allt från viktminskning till muskelökning. Och du, glöm inte att kolla in våra läckra och lättlagade recept också!

Allt om träning

Oavsett om du befinner dig på gymmet eller i spåret så bör du ha koll på vad du gör och hur du gör det. Kunskap om den träningsform som man har gjort till sin samt hur denna utförs på allra bästa sätt gör stor skillnad när det kommer till både resultat och skadorisk.

Vi ledsagar dig genom olika typer av tränings- och rörelseformer samt bidrar med praktiska övningar och träningsupplägg. Vi har även sammanställt en rad olika träningsprogram för olika typer av målbilder, förutsättningar och motivationsnivåer.

Med eller utan utrustning, utom- eller inomhus, vältränad eller nybörjare, mycket eller lite träningstid - vi hjälper dig att hitta passande kunskap, inspiration och motivation!

Allt om våra produkter

Det är inte lätt att välja mellan alla tillskott ute på marknaden och det kan dessutom kännas smått förvirrande att försöka botanisera runt bland alla kemiska förkortningar och avancerade beteckningar. Kvalitativa tillskott kan emellertid göra enorm skillnad när det kommer till allt ifrån återhämtning till prestationsförmåga och allmänt välmående. Whey, aminosyror och andra proteinkällor är exempelvis grundläggande för att kroppen ska kunna skapa ny muskelmassa.

Vi på foodspring tycker det är viktigt att du vet varför din kropp behöver olika sorters tillskott. I coachen lär du känna olika alternativ och bekantar dig med dessas inverkan på kroppen. Vi skriver naturligtvis även en hel del om klassiska hälsofrämjande livsmedel såsom bär, frön, oljor och frukter - varför sägs chiafrön vara så nyttiga och vad innehåller egentligen gojibär? Hur kan kokosolja främja viktminskning? Konsultera coachen för en rejäl kunskapsboost innan du bestämmer dig för vilka produkter som passar just dina behov.

Produkter - artiklar

Produktguide


Oavsett om du är ute efter att gå ner i vikt eller öka i muskelmassa så bör du vara väl medveten om ditt fysiska utgångsläge. Med hjälp av vår kostnadsfria Body Check  får du en god grund att stå på och bygga vidare utifrån - här kan du bland annat räkna ut ditt BMI, forma personliga målbilder och få tillgång till individuellt anpassade tränings- och näringstips.