Bakprotein

“Baka dig i form.”

189 Omdömen
Gratis shaker
  • Bakprotein
Finns på lager
750 g burk
199kr
(265,33 kr/1000 g) Inkl. moms & plus Leverans
  • 10% rabatt mottagen
  • Dina kommande beställningar läggs automatiskt var 4:e vecka
  • Du kan alltid justera prenumerationsintervallen i din varukorg
Ikon: värmebeständig
Värmebeständig upp till 180 grader
Perfekt bakkonsistens
Ikon: vinstensbakpulver
Med vinstensbakpulver
För optimal konsistens
Ikon: glutenfri
Glutenfri
Lämpligt för att baka glutenfritt
Ikon: mindre kolhydrater
92 % mindre kolhydrater
Än vanligt vetemjöl*
Ikon: ko
Mjölk från gräsbetande kor
Utmärkt mjölkkvalitet
Ingredienser

Mjölkproteinkoncentrat, vinstensbakpulver (jäsningsmedel (natriumbikarbonat), surhetsreglerande medel (kaliumvätetartrat), majsstärkelse), (4 %)

Varubeteckning

Vassleproteinkoncentrat med jäsningsmedel för bakning.

Näringsvärde per 100 g
Energi 1453 kJ/342 kcal
Fett 1,4 g
varav mättat fett 1,1 g
Kolhydrater 5,7 g
varav socker 4,8 g
Protein 77 g
Salt 0,20 g
Aminosyror per 100 g
Alanin 3168 mg
Arginin 3552 mg
Asparaginsyra 7488 mg
Cystein 1152 mg
Glutaminsyra 20736 mg
Glycin 1824 mg
Histidin 2592 mg
Isoleucin 5088 mg
Leucin 9216 mg
Lysin 8064 mg
Metionin 2688 mg
Fenylalanin 4704 mg
Prolin 9408 mg
Serin 5376 mg
Treonin 4320 mg
Tryptofan 1344 mg
Tyrosin 5088 mg
Valin 6144 mg
Obs!

Det är viktigt med en varierad och balanserad kost samt en sund livsstil. Kan innehålla spår av kräftdjur, soja och gluten.

Dosering och tillredning

Pizza, brownies eller pannkakor. Vårt bakprotein gör din favoritdeg till fitness food. Ersätt helt enkelt 30-50 % av mjölmängden med vårt bakprotein och följ sedan alla de andra anvisningarna i ditt recept.

Information: Vårt bakprotein lämpar sig inte som dryck på grund av vinstensbakpulvret. Prova istället vårt Whey Protein eller Vegan Protein om du vill ha en proteindryck.

Vårt bakproteintips

Vilket är ditt favoritbakrecept? Bakprotein lämpar sig lika bra för söta som för matiga degar. Det ger näringsvärden som passar dig som tränar och en ren smak utan smakämnen och sötningsmedel.

Våra favoritrecept

Proteinbrownies

  • Ingredienser till en bakform (23 x 23 cm)
  • 80 g bakprotein
  • 80 g fullkornshavregryn
  • 2 bananer
  • 2 ägg
  • 4 msk ekologisk kokosolja
  • 8 msk agavesirap
  • 4 msk kakaopulver
  • Tillredning
  • Mosa de mogna bananerna med en gaffel.
  • Blanda alla ingredienserna i en skål.
  • Rör ner äggviteskummet i smeten.
  • Smörj en låg bakform.
  • Häll smeten i den smorda bakformen.
  • Grädda i ugn på 180 grader i cirka 20 minuter.

Näringsvärde (per 100 g): 
211 kcal, 16 g protein, 26 g kolhydrater, 4 g fett

Protein Pancakes

Proteinpannkakor

  • Ingredienser till en portion (4-5 pannkakor)
  • 60 g bakprotein
  • 2 bananer
  • 4 ägg
  • foodspring ekologisk kokosolja
  • Valfri frukt som topping
  • Tillredning
  • Blanda alla ingredienserna för hand eller i en mixer tills de är släta.
  • Hetta upp foodspring kokosolja i en stekpanna.
  • Häll i smeten till en pannkaka i den heta stekpannan.
  • 1 msk smet är lagom till en pannkaka.
  • Stek den gyllenbrun i 2-3 minuter på varje sida.
  • Lägg den på en tallrik och garnera med frukt.

Näringsvärde (per 100 g): 
211 kcal, 16 g protein, 26 g kolhydrater, 4 g fett

Protein Pizza

Proteinpizza

    Ingredienser till en pizza (Ø 30 cm)
    • 100 g bakprotein
    • 60 g lättkvarg
    • 80 g dinkelmjöl
    • 2 msk olivolja
    • 170 ml vatten
    • 2 nypor salt
  • Tillredning
  • Förvärm ugnen till 180 grader.
  • Blanda bakprotein, kvarg, mjöl och salt.
  • Långsamt tillsätt vatten för en smidig deg.
  • Tryck degen platt mellan två ark av bakplåtspapper. 
  • Ta bort översta lagret och päls lätt.
  • Förgrädda på 180 grader i 7 minuter.
  • Lägg på fyllning och grädda igen i 10-15 minuter.

Näringsvärde (per 100 g): 
211 kcal, 16 g protein, 26 g kolhydrater, 4 g fett

Protein Muffins

Proteinmuffins

  • Ingredienser för ca 9 muffins
  • 2 bananer
  • 200 g malda mandlar
  • 3 ägg
  • 3 msk lättkvarg
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk bakprotein
  • 200 ml mandelmjölk
  • lite vaniljpulver eller -extrakt
  • Bär, t.ex. blåbär
  • Tillredning
  • Förvärm ugnen till 180 grader.
  • Lägg alla ingredienserna förutom bären i en bunke.
  • Blanda ihop allt till en slät smet.
  • Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
  • Häll smet i muffinsformarna.
  • Obs! Fyll bara formarna till hälften.
  • Jämna till smeten med en sked.
  • Garnera dina muffins med blåbär.
  • Grädda dem gyllenbruna i ugn på 180 °C i 25 minuter.
  • Låt svalna och njut.

Näringsvärde (per 100 g): 
211 kcal, 16 g protein, 26 g kolhydrater, 4 g fett

Genomsnittligt kundomdöme
Inga recensioner på Svenska finns tillgängliga.
Vanliga frågor
Varför ska jag baka med bakprotein?

Därför att vi med vårt bakprotein har skapat en proteinblandning som passar speciellt bra för bakning. Bakproteinet är ett värmestabilt mjölkprotein som inte ens vid höga temperaturer förvränger smaken på ditt favoritrecept. Mjölkprotein består helt naturligt av Whey och kasein. Tillsammans med vinstensbakpulver skapar denna kombination en bra konsistens åt degen.

Hur blir bakproteinet värmestabilt?

Tack vare den perfekta andelen kasein. För att ta reda på vilken den perfekta andelen kasein är har vi testat många helt olika råvaror och gjort diverse tester med interna och externa expertteam bestående av nutritionister och livsmedelsteknologer, tills vi äntligen hittade det perfekta proteinet.

Vad är vinstensbakpulver?

Vinstensbakpulver är ett jäsningsmedel som gör degen smidig och luftig. Till skillnad från konventionellt bakpulver innehåller vinstensbakpulver inte några fosfater och är mildare i smaken än andra jäsningsmedel.

Förändrar bakprotein konsistensen på min deg?

Eftersom protein har andra egenskaper än mjöl blir degen något fastare än den blir vid vanliga recept med mjöl. Det märker man även på själva bakverket. Om degen blir för fast kan du blanda i 10-20 % mer vätska. Men oroa dig inte: Vi har testat vårt bakprotein mycket noga och provat flera helt olika recept. Om du håller dig till det som står i originalreceptet och i våra användningsrekommendationer och ersätter 30-50 % av mjölet med bakprotein ska du få ett perfekt bakresultat.

Vilka är fördelarna med att baka med protein?

Vi tror inte på carb-bashing och snabbdieter. Men däremot på att äta klokt. Tyvärr är näringsvärdet i vanliga vetemjölprodukter ofta inte så bra för dig som vill hålla dig i form. Genom att du ersätter en del av mjölet med vårt bakprotein ersätter du kolhydrater och även en del av den totala energimängden med protein. I framför allt muskelöknings- eller definitionsfaser är det meningsfullt med ett högre proteinintag för att du ska uppnå dina mål och för att din kropp ska få det den behöver när den arbetar.

Varför kan jag inte ersätta allt mjölet?

Vårt bakprotein är mångsidigt och lämpar sig både för söta och matiga recept. På så sätt skiljer det sig från färdigblandningar, som t.ex. enbart ersätter pannkakor eller våfflor och som ofta innehåller många kemiska ingredienser. Eftersom protein har andra bakegenskaper än mjöl, är det viktigt att du bibehåller en del av originalreceptet. På så sätt ger du ditt favoritrecept bättre näringsvärden utan smakförstärkare och smakämnen och behöver ändå inte avstå från att njuta av originalet.

Kokosolja En mångsidig produkt som kan användas både till matlagning och hudvård 69kr
Jordnötssmör Veganskt, ekologiskt och fritt från tillsatsämnen 49kr
Proteinbröd Förmodligen det godaste proteinbrödet som finns. 69kr