Baka dig i form.
Mer protein. Mindre kolhydrater. Vårt bakprotein löser nu även ditt ”gott-eller-nyttigt?”-dilemma när du bakar. Vi har kombinerat värmestabilt mjölkprotein med vinstensbakpulver för näringsvärden som passar dig som tränar, en genuin smak och en optimal bakupplevelse. Oavsett om du vill baka sött eller matigt - med bakprotein blir din deg till fitness food.
- Lämpar sig för söta och matiga degar
- Enkel att använda
- Bakning för dig som tränar
Våra bästa värden.
Protein
Kolhydrater
Fett
100 möjligheter. Eller ännu fler.

Für Pancakes.

Brownies.

Muffins.

Pizza.
Pannkakor
Brownies.
Muffins.
Pizza.
Letar du efter ett nytt favoritrecept?
Titta då på våra användningsrekommendationer. Där berättar vi vad vi gillar mest.

För optimal konsistens.

Deg möter protein. Men inte nog med det. För att din deg ska hålla sig smidig och luftig har vi tillsatt precis rätt mängd vinstensbakpulver till vårt protein. Smuliga degar och tuggummiliknande konsistens är därför ett minne blott. Dessutom: Vårt bakprotein är värmebeständigt upp till 180 grader. För en genuin smak och optimal konsistens.
- Vinstensbakpulver - för optimal konsistens
- Värmebeständigt upp till 180 °C
- Utan gluten, smakämnen och sötningsmedel
Njutning för din form.

Pizza, brownies och pannkakor är gott. Men är det dåligt för din form? Det behöver det inte vara. Med vårt bakprotein kan du byta ut upp till hälften av mjölet. Det smakar precis lika gott som innan, men förser dina muskler med det protein som de behöver. Dessutom sparar du även kolhydrater.
- Extra portion protein
- Ren njutning
- 92 % mindre kolhydrater
(*Än vanligt vetemjöl av typ 405)

Mer protein. Mindre kolhydrater.
Dubbelt så mycket protein.

Standard pannkakor
Pannkakor med foodspring bakprotein
Hälften så mycket kolhydrater.

Standard pannkakor
Pannkakor med foodspring bakprotein
Proteinkick för varje dag.
Vårt bakprotein är lika långvarigt som det är gott*
*Enligt recepten tillgängliga på sidan. Egentliga belopp kan variera.
Mjölkproteinkoncentrat, vinstensbakpulver (jäsningsmedel (natriumbikarbonat), surhetsreglerande medel (kaliumvätetartrat), majsstärkelse), (4 %)
Vassleproteinkoncentrat med jäsningsmedel för bakning.
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi | 1453 kJ/342 kcal |
Fett | 1,4 g |
varav mättat fett | 1,1 g |
Kolhydrater | 5,7 g |
varav socker | 4,8 g |
Protein | 77 g |
Salt | 0,20 g |
Aminosyror | per 100 g |
---|---|
Alanin | 3168 mg |
Arginin | 3552 mg |
Asparaginsyra | 7488 mg |
Cystein | 1152 mg |
Glutaminsyra | 20736 mg |
Glycin | 1824 mg |
Histidin | 2592 mg |
Isoleucin | 5088 mg |
Leucin | 9216 mg |
Lysin | 8064 mg |
Metionin | 2688 mg |
Fenylalanin | 4704 mg |
Prolin | 9408 mg |
Serin | 5376 mg |
Treonin | 4320 mg |
Tryptofan | 1344 mg |
Tyrosin | 5088 mg |
Valin | 6144 mg |
Det är viktigt med en varierad och balanserad kost samt en sund livsstil. Kan innehålla spår av kräftdjur, soja och gluten.
Pizza, brownies eller pannkakor. Vårt bakprotein gör din favoritdeg till fitness food. Ersätt helt enkelt 30-50 % av mjölmängden med vårt bakprotein och följ sedan alla de andra anvisningarna i ditt recept.
Information: Vårt bakprotein lämpar sig inte som dryck på grund av vinstensbakpulvret. Prova istället vårt Whey Protein eller Vegan Protein om du vill ha en proteindryck.
Vilket är ditt favoritbakrecept? Bakprotein lämpar sig lika bra för söta som för matiga degar. Det ger näringsvärden som passar dig som tränar och en ren smak utan smakämnen och sötningsmedel.
Våra favoritrecept
Proteinbrownies
Näringsvärde (per 100 g): 278 kcal, 15 g protein, 23 g kolhydrater, 13 g fett
per brownie (85 g): 236 kcal, 13 g protein, 19 g kolhydrater, 11 g fett
- Ingredienser till en bakform (23 x 23 cm)
- 80 g bakprotein
- 80 g fullkornshavregryn
- 2 bananer
- 2 ägg
- 4 msk ekologisk kokosolja
- 8 msk agavesirap
- 4 msk kakaopulver
- Tillredning
- Mosa de mogna bananerna med en gaffel.
- Blanda alla ingredienserna i en skål.
- Rör ner äggviteskummet i smeten.
- Smörj en låg bakform.
- Häll smeten i den smorda bakformen.
- Grädda i ugn på 180 grader i cirka 20 minuter.
Näringsvärde (per 100 g):
211 kcal, 16 g protein, 26 g kolhydrater, 4 g fett
Proteinpannkakor
Näringsvärde (per 100 g): 147 kcal, 15 g protein, 10 g kolhydrater, 5 g fett
per pannkaka (70 g): 125 kcal, 10 g protein, 7 g kolhydrater, 3,5 g fett
- Ingredienser till en portion (4-5 pannkakor)
- 60 g bakprotein
- 2 bananer
- 4 ägg
- foodspring ekologisk kokosolja
- Valfri frukt som topping
- Tillredning
- Blanda alla ingredienserna för hand eller i en mixer tills de är släta.
- Hetta upp foodspring kokosolja i en stekpanna.
- Häll i smeten till en pannkaka i den heta stekpannan.
- 1 msk smet är lagom till en pannkaka.
- Stek den gyllenbrun i 2-3 minuter på varje sida.
- Lägg den på en tallrik och garnera med frukt.
Näringsvärde (per 100 g):
211 kcal, 16 g protein, 26 g kolhydrater, 4 g fett
Proteinpizza
Näringsvärde (per 100 g): 180 kcal, 22 g protein, 15 g kolhydrater, 4 g fett
per bit (50 g): 91 kcal, 11 g protein, 7,5 g kolhydrater, 2 g fett
- Ingredienser till en pizza (Ø 30 cm)
- 100 g bakprotein
- 60 g lättkvarg
- 80 g dinkelmjöl
- 2 msk olivolja
- 170 ml vatten
- 2 nypor salt
- Tillredning
- Förvärm ugnen till 180 grader.
- Blanda bakprotein, kvarg, mjöl och salt.
- Långsamt tillsätt vatten för en smidig deg.
- Tryck degen platt mellan två ark av bakplåtspapper.
- Ta bort översta lagret och päls lätt.
- Förgrädda på 180 grader i 7 minuter.
- Lägg på fyllning och grädda igen i 10-15 minuter.
Näringsvärde (per 100 g):
211 kcal, 16 g protein, 26 g kolhydrater, 4 g fett
Proteinmuffins
Näringsvärde (per 100 g): 161 kcal, 7 g protein, 7 g kolhydrater, 11 g fett
per muffin (50 g): 80 kcal, 3,5 protein, 3,5 g kolhydrater, 5,5 g fett
- Ingredienser för ca 9 muffins
- 2 bananer
- 200 g malda mandlar
- 3 ägg
- 3 msk lättkvarg
- 2 msk jordnötssmör
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk bakprotein
- 200 ml mandelmjölk
- lite vaniljpulver eller -extrakt
- Bär, t.ex. blåbär
- Tillredning
- Förvärm ugnen till 180 grader.
- Lägg alla ingredienserna förutom bären i en bunke.
- Blanda ihop allt till en slät smet.
- Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
- Häll smet i muffinsformarna.
- Obs! Fyll bara formarna till hälften.
- Jämna till smeten med en sked.
- Garnera dina muffins med blåbär.
- Grädda dem gyllenbruna i ugn på 180 °C i 25 minuter.
- Låt svalna och njut.
Näringsvärde (per 100 g):
211 kcal, 16 g protein, 26 g kolhydrater, 4 g fett
Vanliga frågor
Därför att vi med vårt bakprotein har skapat en proteinblandning som passar speciellt bra för bakning. Bakproteinet är ett värmestabilt mjölkprotein som inte ens vid höga temperaturer förvränger smaken på ditt favoritrecept. Mjölkprotein består helt naturligt av Whey och kasein. Tillsammans med vinstensbakpulver skapar denna kombination en bra konsistens åt degen.
Tack vare den perfekta andelen kasein. För att ta reda på vilken den perfekta andelen kasein är har vi testat många helt olika råvaror och gjort diverse tester med interna och externa expertteam bestående av nutritionister och livsmedelsteknologer, tills vi äntligen hittade det perfekta proteinet.
Vinstensbakpulver är ett jäsningsmedel som gör degen smidig och luftig. Till skillnad från konventionellt bakpulver innehåller vinstensbakpulver inte några fosfater och är mildare i smaken än andra jäsningsmedel.
Eftersom protein har andra egenskaper än mjöl blir degen något fastare än den blir vid vanliga recept med mjöl. Det märker man även på själva bakverket. Om degen blir för fast kan du blanda i 10-20 % mer vätska. Men oroa dig inte: Vi har testat vårt bakprotein mycket noga och provat flera helt olika recept. Om du håller dig till det som står i originalreceptet och i våra användningsrekommendationer och ersätter 30-50 % av mjölet med bakprotein ska du få ett perfekt bakresultat.
Vi tror inte på carb-bashing och snabbdieter. Men däremot på att äta klokt. Tyvärr är näringsvärdet i vanliga vetemjölprodukter ofta inte så bra för dig som vill hålla dig i form. Genom att du ersätter en del av mjölet med vårt bakprotein ersätter du kolhydrater och även en del av den totala energimängden med protein. I framför allt muskelöknings- eller definitionsfaser är det meningsfullt med ett högre proteinintag för att du ska uppnå dina mål och för att din kropp ska få det den behöver när den arbetar.
Vårt bakprotein är mångsidigt och lämpar sig både för söta och matiga recept. På så sätt skiljer det sig från färdigblandningar, som t.ex. enbart ersätter pannkakor eller våfflor och som ofta innehåller många kemiska ingredienser. Eftersom protein har andra bakegenskaper än mjöl, är det viktigt att du bibehåller en del av originalreceptet. På så sätt ger du ditt favoritrecept bättre näringsvärden utan smakförstärkare och smakämnen och behöver ändå inte avstå från att njuta av originalet.